in

11 saker du känner igen om du lämnat studentlivet bakom dig

studentlivet

Du har lämnat den glada studietiden bakom dig och börjat jobba – och upptäcker att inget är som förr längre. Plötsligt har helgens sovmorgnar blivit heliga och det ska väldigt mycket till om du ska följa med en kompis på ”ett glas” en vanlig vardagskväll. Äntligen (?) har du blivit vuxen…Här är 11 saker du garanterat känner igen dig i om du lämnat studentlivet bakom dig och börjat jobba: Mer

1. Du kan inte som förr stanna hemma under täcket en hel dag om du känner dig lite trött eller nere. Numera är det bara att skärpa till sig.

stanna i sangen

2. Du kan inte ens minnas när du sist hade en spontan nap mitt på dagen. När skulle du ha tid med det? Och var skulle du göra det?

3. Måndagar… Först nu förstår du vad alla menar när de med något tungt i rösten på söndagskvällen konstaterar ”I morgon är det måndag”. Kan vi inte bara stryka alla måndagar?!

tumblr n048i2tibr1r54qfqo1 400

4. Sovmorgnarna på lördagar och söndagar är heliga! Äntligen kan du hämta igen lite av sömnbristen efter en hel veckas allt för tidiga jobbmorgnar.

5. Du har numera en officiell tid när det är läggdags. Men hur mycket du än sover är du alltid trött.

sleepy somnig

[adSpace placement=”auto”]

6. Du har seriöst börjat överväga att skaffa ett sparkonto för oförutsedda utgifter och att kanske rentav börja pensionsspara.

7. Du har troligtvis börjat dricka kaffe, MYCKET kaffe, trots att du kanske inte ens gillar kaffe. I alla fall inte det i automaten på arbetsplatsen.

dricka kaffe

8. Din garderob är full av kläder, TRÅKIGA och obekväma kläder du förr aldrig ens hade föreställt dig att du skulle kunna sätta på dig. Men alla på jobbet har ju likadana…

9. Du överväger både en och två gånger ifall det verkligen är värt priset att hänga med din gamla trogna bästis på en barrunda en vanlig tisdag. Du har kommit till insikt om att priset oftast är allt för högt…

barrunda lucy ball

10. Veckans ”stora” utekväll blir allt som oftast en snabb aw med jobbkompisarna eftersom ni är lite busiga och går en kvart tidigare på fredagar.

11. Du har tråkigt nog inte träffat dina gamla bästisar från studietiden på jättelänge eftersom ni inte har tid, eller så bor de utspridda över landet. Och träffar du dem blir det bara en i taget, och en märklig känsla infinner sig att ni liksom inte känner varandra längre.