in

11 hacks som är ovärdeliga när du ska flytta – du kommer tacka oss!

flytta dragare

Att flytta är ett stort projekt. Att flytta allt man äger från en plats till en annan är mycket lättare sagt än gjort. Här är elva hacks och tips du kan tänka på när du ska flytta! Mer

 1. Packa en övernattningsväska

  Att tro att man ska ha koll på alla sina saker när de ligger i olika lådor är att överskatta sin egen förmåga. Att flytta = kaos och det kommer vara tusen grejer som går fel eller försvinner tillfälligt. Packa en liten väska med tandborste, pyjamas, ombyte och duschgrejer så du kan göra dig redo för en nattsömn och en ny dag av flytt.

 2. Packa en ”öppna först-låda”

  I den här lådan ska du flytta allt du behöver medan du flyttar. Toalettpapper, tvål, handduk, städgrejer, laddare och gärna glas så du och de personer som förhoppningsvis hjälper dig att flytta kan släcka törsten mellan allt bärande och uppackande.

 3. Färgkoordinera dina lådor

  Köp post-its (och tejpa fast med silvertejp för annars kommer de släppa innan du hinner blinka) och färgkoordinera dina lådor beroende på vilket rum de hör hemma i. Kök får en färg, sovrum en färg, badrum en färg osv. Du fattar grejen.

 4. Ta ner alla tavlor och hyllor i tid

  Tyvärr är inte väggar oförstörbara och hyllor lämnar gärna märken efter sig. Se till att plocka ner allt från dina väggar, som inte ska vara kvar såklart, minst en vecka innan flytt så du har tid att fixa till eventuella hål och märken.

 5. Ta kort på alla sladdar

  Ta kort på tv-, router- och högtalarsladdar så du har koll på vilken sladd som sitter var. Det går supersnabbt att göra och det kommer spara dig en massa tid på det nya stället.

 6. Packa alla tunga saker i rullväskor

  Det är så mycket lättare att transportera böcker och andra tunga saker i rullväskor än att behöva lyfta megatunga lådor som dessutom har handtag som skär in i händerna. Var smart och packa allt tungt i väskor. Om det inte finns väskor som räcker till – packa inte alla tunga grejer i en låda utan sprid ut dem.

 7. Packa dina hängande kläder i soppåsar

  Vi har skrivit om det här hacket förut och det är världens smidigaste grej för alla som flyttar. Istället för att behöva vika ner alla kläder och hitta plats för alla galgar i flyttlådorna tar man helt enkelt en soppåse och stoppar i kläderna i, sen fäster man bara. Supersmidigt!

 8. Tänk på vilka rum som blir mindre eller större

  Även om ditt nya hem är större än ditt nuvarande kan en minskning på ett rum betyda en minskning på sakerna som här hemma där. Om du till exempel kommer ha ett mindre kök kanske du får tänka en vända extra på vad du verkligen behöver ta med och vad du kan ge bort. . En bra regel att gå efter är att om du inte använt det det senaste halvåret – gör dig av med det.

 9. Rensa!

  Packa inte bara ner allt du äger. Ta dig tid till att kolla igenom dina saker och gör dig av med det du inte längre behöver. Man samlar alltid på sig en massa onödiga saker, har plagg i garderoben man vet att man aldrig kommer använda igen eller gamla slitna handdukar som skulle må bra av att bytas ut.

 10. Skriv lista

  Förutom att skriva en lista på allt som behöver göras innan flytten är det smart att skriva en lista för själva dagen. Skriv upp viktiga tider att komma ihåg, vem som ansvarar för vad, telefonnummer att komma ihåg. Med en lista blir allt mer överskådligt och det ger åtminstone en känsla av kontroll.

 11. Fota ditt nya hem innan du gör något annat

  Detta kommer kanske inte direkt hjälpa dig på själva flyttdagen, men innan ditt nya ställe belamras av flyttlådor och människor så se till att fota allting. När du väl flyttar ut sen, om du gör det, kan du se alla små skador, fläckar och hål i väggarna som var där redan innan du flyttade in om din hyresvärd försöker lägga skulden på dig.

Tack Buzzfeed för artikel-inspo!