in

11 enkla knep för att inte frysa ihjäl i vinter

istock 530528383

Vi som är frusna av oss har ett par svåra månader framför oss. Här är knepen som gör att du slipper frysa i vinter! Mer

I den bästa av världar skulle det finnas ett miljövänligt och billigt sätt för oss frusna, vinterkänsliga människor, att åka till Karibien under den här delen av året. Kanske skulle vi åka till någon skidort en sväng också för att ta vara på det roliga med vintern.

Men nu är vi här i Sverige (de flesta av oss i alla fall), och vi måste vakna varje morgon och sätta fötterna på ett iskallt golv och känna kylan krypa in under kläderna när vi går hemifrån. Men det finns faktiskt en del saker du kan göra för att vintern ska kännas lite mindre brutal, till exempel det här:

1. Blås med hårtork innanför kläderna

hairdryer

För det första, bestäm vilka kläder du ska ha dagen innan, så att du slipper stå och frysa medan du letar efter något att ta på dig på morgonen. Sedan är det så skönt att ge kroppen en kickstart med att få upp värmen genom att blåsa in lite varmluft under kläderna.

2. Fleecestrumpbyxor

istock 508137058

Vill du ha kjol eller klänning på dig så är ett bra knep att köpa fleecestrumpbyxor. I vanliga butiker finns det ofta i svart eller andra mörka färger. Tjocka beigefärgade strumpbyxor finns hos de flesta konståkningsbutiker.

3. Många lager med kläder

sailorcold

Att ha för lite kläder är ett säkert recept på att frysa in i ben och märg. Bär många lager med kläder så är du varm utomhus, och kan ta av dig när du kommer in så att du inte får värmeslag.

4. Tofflor

istock 532986485

Detta är obligatoriskt. Jag själv brukar ha duntofflor inuti ett par vanliga tofflor. More is more som man säger.

5. Bada varmt

bada

Om jag badar varmt så fryser jag inte på resten av kvällen. Det här knepet är såklart svårt att utföra för den som inte har badkar. Då kan en varm dusch eller ett fotbad vara en variant.

6. Termosmugg med varm dryck

istock 641736296

Vi vet alla hu välgörande det är med varm dryck när det är riktigt kallt, så att investera i en bra termosmugg

7. Skölj handlederna med varmt vatten

5a1eb6cc8e9f5 5a1eb6cc8ea38skocc88lja hacc88nderna.gif

Ibland känner man inte för, eller har inte möjlighet, att utföra en hel spabehandling för att få upp värmen. Då är ett bra knep att skölja handlederna med varmt vatten. Där ligger

8. Träna

strongkfaktiskt

När du rör på dig ökar du blodcirkulationen och blir varmare av det. Att styrketräna är extra bra på längre sikt, eftersom muskler är superbra på att producera värme.

9. Handvärmare

istock 530509075

Vissa (läs mina) händer är helt inkapabla att producera värme, och då är det ingen vits med att ha vantar på för att behålla värme som inte finns. Handvärmare är små paket med en knapp i mitten, tryck på knappen och de värms upp till 50 grader, och håller värmen upp till ett par timmar.

10. Umgås med andra människor

bestie

Bjud hem andra, eller bjud in dig själv till andra. Människokroppar i grupp är superbra temperaturhöjare. Spela brädspel, ha knytkalas, pimpla vin eller sträcktitta på Harry Potter.

11. Köp en kupévärmare eller bärbart element

istock 658574590

I den bästa av världar har alla värmegolv hemma. Men i väntan på det, och att hyresvärden ska sätta på värmen, investera i en kupévärmare eller ett portabelt element. Det kostar några hundralappar, men gör stor skillnad för den som är frusen.

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumerera på VeckoRevyn. Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

gigi hadid pren smink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss