in ,

10 tips som gör dig till mingelexpert

tips för att mingla
Jens Johnsson / Unsplash

Mingel är något några av oss känner en liten lätt skräck inför medan andra ser ut som att de inte gjort något annat än att mingla i sitt liv. Vill du bli bättre på att mingla, spana in de här tipsen! Mer

1. Träna hemma

giphy

För att våga mingla och prata med helt okända människor kan det vara bra att träna hemma först. Stå gärna framför spegeln (hur töntigt det än känns) och låtsats att du minglar runt. När du känner dig bekväm, ta det ett steg längre och våga hälsa på någon ny på bussen eller tunnelbanan.

2. Förbered vad du ska säga

giphy-9

Förbered dig genom att ta reda på vad det är för tillställning du ska på. Är det bara en förfest eller är det jobbmingel du ska på? Tänk på hur du ska presentera dig och vad du vill att människor ska få för första intryck av dig. Ha några olika ingångsfraser och avslutningsrepliker så burkar resten flyta på rätt så bra.

3. Move along

giphy-15

Se till att inte stanna för länge vid en person utan rör dig mellan olika personer. Fem till tio minuter är vad som rekommenderas vid minglande. Ha även koll på din mingelpartner och se om hen börjar skruva på sig. Då brukar det oftast vara läge att avsluta.

4. Var positiv och nyfiken

giphy-14

Genom att vara positiv och nyfiken kommer du långt. Ställ gärna frågor om hur det kommer sig att just de här personerna är på plats eller vad de jobbar med. Berätta inte om din dåliga dag du har haft utan berätta någon kul eller något som personen möjligtvis kan hålla med om. En fråga hen bara måste svara ja på är så mycket bättre än en nej-fråga. Ingen vill prata med en surmule så se till att se glad och nyfiken ut!

5. Inte för mycket försäljningsteknik

giphy-17

Sälj inte in dig själv som att du vore nya iphone utan ta det lite lugnt med informationen. Berätta lite om dig själv, men bara så pass mycket att motparten blir intresserad och nyfiken på dig. Känslan av att ni kanske kan fortsätta det här samtalet senare är ett bra betyg på en lyckat mingel.

6. Behåll din privata sfär

giphy-6

Även om du får flyt och ser att personen verkligen lyssnar, gå inte in på alla detaljer om ditt nya förhållande eller om dina matvanor. Försök hålla det på en lagom privat nivå där det finns en möjlighet att personen skulle vilja veta mer om dig.

7. Prata inte för länge

giphy-10

En miss som många gör är att prata alldeles för länge om sig själva. Är personen inte jätteintresserad av vad du har att säga ger du hen möjlighet att drömma sig bort i sin egen värld. Hen lyssnar då inte alls på dig och det kan hända att hen bli uttråkad. Det för oss då rakt vidare till vår nästa punkt. Nämligen….

8. Lyssna

giphy-4

Det ger faktiskt ett bättre intryck att prata för lite än att prata för mycket. Visa att du är en duktig lyssnare och att du är intresserad av vad den andra har att säga. Ha ögonkontakt och gör hummande ljud eller nicka så att personen förstår att du lyssnar och ställ sedan följdfrågor. Om du har någon egen historia som går att knyta an till det personen säger så är detta ett utmärkt tillfälla att flika in med den.

9. Avsluta rätt

giphy-11

Hitta ett bra sätt att avsluta på. Avbryt inte motparten mitt i en mening eller precis när ni fått igång ett samtal. Invänta rätt ögonblick där du kan flika in med någon av dina intränade avslutningfraser till exempel ”det var jättetrevligt att prata med dig, vi kan väl höras?”. På så sätt får du personen att känna sig värdefull och sedan blir det ett snyggt avslut på er konversation.

10. Hitta din stil

giphy-5

Det finns tusen olika stilar att mingla på så se till att prova dig fram till den som bäst passar in på din personlighet. Känns det bättre att satsa på att vara en bra lyssnare så gör du det och har du en fallenhet för att mingla satsar du kanske mer på att föra samtalet och involvera andra.

Övning ger färdighet, som det brukar heta. Så se till att ha kul när du minglar och ta inte illa vid dig om det inte går som planerat.