in

10 tips som får dig att gå från snooze-queen till en morgonperson på nolltid

morgonperson

Att slita sig från en varm och mysig säng är det värsta med morgonen, men vissa personer är ändå bättre på det än andra. Om du absolut inte är en morgonperson men gärna vill bli kommer det tio grymma tips här! Mer

koplankar 1024x37 1

Den här artikeln publicerades första gången i mars 2017.

 1. Sluta snooza

  Att sluta trycka på snoozeknappen tio gånger i rad är steg ett. Ställ klockan på den tiden du måste gå upp, och snooza inte när klockan ringer. Att lägga mobilen på andra sidan rummet kan vara en bra idé, då tvingas du gå upp för att stänga av alarmet och det blir lite lättare att inte återvända till sängen när du väl är uppe.

 2. Drick vatten

  Att dricka för lite vatten gör att kroppens syrenivå reduceras, vilket gör att man kan känna sig mer groggy och utmattad på morgonen. Drick tillräckligt med vatten under dagen så kroppen har en bra vätskebalans.

  Tips! Ställ en vattenflaska på skrivbordet eller ta med i väskan så har du alltid tillgång till färskt vatten oavsett om du är på språng eller på arbetet.

 3. Gå och lägg dig vid en rimlig tid

  Om du brukar krypa ner i sängen i någorlunda god tid, men ändå somnar typ två timmar senare kanske det är telefonen som är boven i dramat som gör att du håller dig vaken. Man behöver inte uppdatera Instagram, Facebook och Snapchat var femte minut efter klockan tio på kvällen, det händer ändå inte så mycket då. För att kunna vakna pigg och utvilad måste du börja förändra dina vanor kvällen före – så lägg bort det som distraherar dig och sov.

  Tips! Har du ändå svårt att komma till ro och slappna av? Den här kuddsprayen från L:A Bruket innehåller eteriska oljor av lavendel, mandarin och cederträ för att skapa en lugnande atmosfär som är bästa förutsättningen för en god natts sömn.

 4. Börja röra på dig direkt när du vaknar

  När alarmet ringer och du har vaknat (utan att snooza!) ska du sakta börja röra på dig. Stretcha, gå ur sängen och gör ett par yogaställningar om det är din grej, få blodet att röra på sig helt enkelt. Detta gör det lättare för kroppen och hjärnan att vakna upp.

 5. Boka in en morgonaktivitet som får dig att må bra

  Morgonen är ofta stressig för oss som ska iväg till jobb eller skola, men man kan fortfarande klämma in härliga saker att göra på morgonen. Du kanske kan äta frukost med en kompis, meditera, se ett avsnitt av din favoritserie eller läsa en bok. Att ställa klockan tio minuter tidigare kan vara värt det, eftersom att det blir lättare att gå upp ur sängen när du vet att du får göra något du tycker om.

 6. Ha en bra låt som alarm

  Istället för att bara ha en vanlig alarmsignal är det roligare att vakna upp till din senaste favoritlåt, det gör det garanterat roligare att vakna, plus att energinivån går upp om du blir glad av det första du hör på morgonen. Snacka om att vakna på rätt sida varje dag!

 7. Planera kvällen innan

  Allt som går att planera och förbereda kvällen innan ska du göra. Välj vilka kläder du ska ha på dig, förbered frukost, skriv to-do listor. Då slipper ditt trötta morgon-jag tänka på allt sådant.

 8. Ät hälsosamt

  Att äta regelbundet och hälsosamt gör att din kropp går på rutin. Hälsosam kost överlag gör det lättare att hålla sig right on track och sova bättre.

 9. Dra inte för gardinerna

  Att direkt få naturligt ljus på morgonen gör det lättare att ställa om kroppen från sömn till vaken, särskilt på vintern när det redan är mörkt den mesta av tiden.

 10. Ge inte upp

  Om du råkar snooza ett par dagar i rad är det inte hela världen, och ingen anledning till att ge upp. Om du kämpar på med ditt sovschema kommer det till slut bli naturligt för dig och du kommer inte behöva anstränga dig längre.

Tack Elite daily för inspo!