in

10 saker som gör måndagar till din allra bästa dag

5ab4fdfa24e1d 5ab4fdfa24e62macc8andag peppen.jpg

Måndagsmorgon och du drar dig lite för länge i sängen med den dystra insikten att helgen definitivt är över – eller så använder du dig av dessa 10 tips för att kicka igång veckan på bästa sätt och måndagar kan bli din nya bästa dag! Mer

1. Ät en extra god frukost

Okej, vad är det som får oss att hoppa upp ur sängen en lördagmorgon om inte helgfrukosten. Så varför inte unna sig lyxig frukost på måndagar? Gå förbi ditt favoritfik för en take away-latte med extra allt i eller stek pannkakor med massor av nutella på. Gör måndagmorgonen värd att vänta på!

2. Lägg dig i tid på söndagkvällen

Inget är så jobbigt som att vakna lite smått bakis (…ja, två dagar efter lördagens fest) på måndagsmorgon och lida av sömnbrist från helgens bravader. Ta söndagen till att återhämta dig med vila och en god natts sömn.

3. Ha en måndagsdejt inbokad med dina kompisar

Måndagar är ungefär lika jobbiga för exakt alla — så varför inte gå igenom den tillsammans med dina bästa personer? Boka in en måndagsmiddag eller varför inte bio? På så sätt så förlängs helgkänslan.

4. Snacka av dig med kollegorna

Avsätt första halvtimmen på jobbet till att catcha up med dina kollegor. Berätta om helgens galna äventyr och pinsamma situationer. Allt för att gotta sig lite längre i vad helgen hade att erbjuda.

5. Spara alla nya avsnitt av din favoritserie

Kommit nya avsnitt av din all time favoritserie redan på söndagkväll? Strunta i det och kolla istället på en mysig komedi. På det viset sparar du avsnittet till måndagkväll så du har något att se fram emot med att det blir måndag!

6. Klaga inte!

En stor anledning till att måndagar är så otroligt jobbiga är för att vi matas med klagomål från alla håll att det är så. Tänk på attraktionslagen och att vi attraherar det vi tänker — alltså ska vi ansvara för att måndagar blir en bra dag med positiva tankar. No Moaning Monday är vårt nya mantra!

7. Var snäll mot dig själv

Ta hand om dig som om du ger din själ en varm kram. Var inte så hård mot dig själv om du tappat bort hörlurarna, stressa inte fram i kollektivtrafiken och ta en extra lång lunch med en promenad i solen. Få din kropp att fyllas av alla viktiga endorfiner och d-vitaminer den behöver.

8. Ha dina festligaste kläder

Låt inte dina finaste kläder hänga kvar i garderoben för att det blivit vardag. Ta dig an måndagen med storm genom att känna dig som a million bucks.

9. Följ ditt sockersug

Sugen på choklad? Perfekt! Det sägs att choklad är fyllt av ämnen som förhöjer vårt serotonin i hjärnan så gå och köp den där chokladkakan nu!

10. Peppa varandra

Starta en måndagsgrupp i chatten med dina kompisar där ni skickar roliga memes på söta djur och bilder från helgen till varandra. Någon kanske behöver peppas inför ett viktigt möte med en låt av Beyoncé och en annan behöver ett fint citat för att överleva hjärtekross. Var medsystrar och varandras soldater — speciellt på måndagar!

Tack för inspo, AparthmentTheraphy