in

10 saker du kan göra för att börja tycka om din kropp

tips för att tycka om din kropp

Alla kroppar är bra och fina, men det är svårt att komma ihåg när vi hela tiden proppas med normer om hur en kropp ”ska” se ut. Här är tio tips på saker du kan göra för att lättare börja tycka om din kropp och leva kroppspositivt. Mer

 1. Håll koll på din kroppskoll

  Man gör det utan att tänka på det. Suger in magen innan ett foto tas eller när man ligger på stranden, korsar benen för att inte låren ska pressas mot stolen man sitter på, osv osv. Man har full kroppskoll omedvetet, så det är dags att du får koll på det. Att sluta med det här beteendet är svårt, men börja med att inse att du gör det utan att döma dig själv. När du sedan känner dig redo kan du försöka sluta med de små sakerna du gör.

 2. Gå runt naken så mycket du kan

  För att tycka om sin kropp måste man vara bekväm med sin kropp. Och för att komma dit måste man vara van vid att se sin kropp. Med andra ord, kasta kläderna. Det spelar ingen roll om du bara går runt naken tio minuter efter duschen varje dag, eller om du spenderar hela kvällarna hemma utan plagg på kroppen. Du kommer till slut lära dig att uppskatta din kropp och hur den ser ut.

 3. Meditera

  Att meditation kan hjälpa en med psykiska hälsotillstånd, så som insomnia, depression och ångest, är bara en av alla fördelar med meditation. Att ta ett par minuter varje dag (eller så ofta och länge du hinner) och samla dina tankar och rensa sinnet kan hjälpa dig med din kroppsuppfattning. Du kan söka efter ”body positivity-focused meditation sessions” på Youtube.

 4. Skriv ner det du tänker

  Du kanske aldrig har skrivit dagbok i hela ditt liv, men då är det dags att börja nu. Har du dumma tankar om din kropp? Skriv ner dem. Och för varje dum tanke måste du skriva två bra. Tycker du extra mycket om dig själv och din kropp en dag? Skriv det. Hur känner du dig då? Är det något speciellt som får dig att känna så? All positivitet förtjänar minst dubbelt så mycket utrymme än allt det negativa.

 5. Gör ett vän-test

  Om du har negativa och dumma tankar om din kropp är vän-testet en bra övning att göra. Fråga dig själv hur du skulle känna om du visste att din kompis sa samma saker om sig själv som du gör. Förmodligen skulle du bli superledsen om din vän var så dum mot sig själv. Vad skulle du säga till din vän? Säg det till dig själv.

 6. Hitta en sak du verkligen gillar

  De dagar då du inte alls gillar din kropp kan det kännas omöjligt att någonsin kunna göra det. Då är det bra fokusera på en del du verkligen älskar med dig själv. Kanske är det din rumpa eller ditt leende. På de dåliga dagarna är den saken allt du ska fokusera på.

 7. Släng ut din våg

  Det kommer ingenting bra från att väga sig stup i kvarten. Titta mindre på siffror och mer i spegeln. Släng vågen NU.

 8. Omformulera dina komplimanger

  Att ge komplimanger till din vän eller någon annan om hur snygg du tycker hen är eller att hen har fint hår är såklart superfint för hen att höra. Men se till att inte bara ge komplimanger för någons utseende. Säg att någon är smart eller snäll, eller ge komplimang för att någon har klarat av något riktigt grymt. Utseende är inte allt, och det är skönt att bli påmind om det.

 9. Omge dig med kroppspositivitet så mycket du kan

  Avfölj alla konton på Instagram som inte får dig att må bra i din kropp, och börja följ konton som gör det. Har du människor i din närhet som får dig att må dåligt? Säg till hen, oavsett hur jobbigt det är, eller försök umgås mindre med personen i fråga.

 10. Använd bara kläder som du känner dig bekväm i

  Att ha tröjor du drar i hela dagarna för att de inte sitter rätt, eller ha ett par jeans liggandes i garderoben för att du hoppas på att någon dag komma i igen, är det dags att sluta med. Gör dig av med alla kläder som du inte känner dig bekväm i, och köp nya som får dig att känna dig som a million bucks.

Tack Hellogiggles för artikel-inspo!