in

10 lifehacks som kommer göra ditt liv sååå mycket lättare

lifehacks dragare

Försover dig för ofta? Smutsiga skor? Trasigt smink? Hål i strumpbyxorna? Lugn, bara lugn. Dessa lifehacks hjälper dig att lösa allt detta — plus sex saker till! De kommer göra ditt liv lättare och du kommer önska att du hade vetat om dem tidigare. Mer

 1. Förbättra din väckarklocka

  Svårt att vakna av alarmet på morgonen och försover dig lite allt för ofta? Inga problem! Lägg din mobil på nattduksbordet i ett glas. Detta boostar volymen och gör det omöjligt för den tyngsta sjusovaren att sova vidare!
 2. Laga trasigt smink

  lagasminket

  Känner du igen det här? Highlightern faller i golvet och går i tusen bitar. Suck! Men med detta knep är sminket lagat igen på nolltid. Fungerar vare sig det gäller ögonskugga, puder, bronzer eller rouge. Samla alla trasiga bitar i sminkdosan och hacka sönder dem ordentligt så de blir så små som möjligt. Häll i några droppar handsprit och blanda ordentligt. Sprid ut och jämna till sminket i dosan. Låt torka i cirka en timme, använd sedan en sked för att jämna till ytterligare och låt torka helt. Voila!

 3. Stalka säkert

  stalkaDu vet när man är 90 veckor bakåt i ens ex, crush eller dejts Instagram-flöde och är livrädd för råka göra en deep-like på en gammal bild? Med det här enkla knepet behöver du aldrig oroa dig. Gå in på personens sida och sätt mobilen i flygplansläge, på så sätt kan du inte lajka något. Perfekt eller hur? Stalka på!
 4. Fina lockar utan locktång

  lockigtharInte tid att locka håret eller kanske inte har någon locktång? Inga problem! Tvätta håret, föna det ordentligt, spraya med lite saltvattenspray (eller annan typ av fixeringsspray går också bra) och sätt upp håret i en skruvad knut på huvudet. Låt sitta ett tag och släpp sedan ner för ljuvliga lockar! Här är ett annat knep för att få fina lockar under natten.
 5. Frys vindruvor

  Finns det något värre än varmt vitt vin? Eller kanske ännu värre, vattnigt vitt vin? Tror inte det. Glöm isbitarna och frys in vindruvor istället! Perfekta att lägga i ditt glas med vin, du slipper att det blir varken varmt eller vattnigt. Fungerar även att ha i läsk, vatten eller vad du vill!
 6. Fixa trasiga nylonstrumpbyxor

  Fått en maska i strumpbyxorna? Ajdå, men det går att lösa! Stryk på lite genomskinligt nagellack längs maskans kanter så förhindrar du den från att växa. Ett tips för att undvika maskor är att ta av dig alla smycken när du tar på dig strumpbyxorna eller ha på dig ett par fingervantar för att undvika att fastna med naglarna.
 7. Gör rent vita sneakers

  sneakers
  Har du vita sneakers som inte längre är så vita? No worries, de går att få vita igen enkelt och snabbt! Tro det eller ej, men tandkräm kommer att hjälpa dig med detta. Applicera vit tandkräm med hjälp av en tandborste och borsta in tandkrämen i skon. Låt sitta en stund och torka sedan med fuktig trasa, efter det är skorna skinande vita igen!
 8. Tänd ljus utan att bränna dig

  ljusVisst kan det ibland vara knepigt att försöka tända ljus med en kort tändare? Här kommer ett knep som gör det enkelt. Allt du behöver är en okokt spagetti. (Ja, du läste rätt). Tänd på spagettin för att tända ljusen så slipper du bränna dig!
 9. Perfekt eyeliner med tejp

  eyelinervingeDet här knepet är det bästa för dig som vill få till en perfekt eyeliner med vinge. Sätt en bit vanlig tejp snett under ögat så att den följer formen av din nedre fransrad. Måla sedan en eyeliner längs med ögats övre fransrad och sedan målar du eyelinervingen. Det gör inget om du kladdar på tejpen. Dra sedan försiktigt bort tejpen och du har en perfekt eyelinervinge!
 10. Laga trasig gylf

  Har du en gylf som åker ner hela tiden? Ta en nyckelring, sätt fast den i gylfen och trä den sedan den över knappen. Problemet löst!