in

10 illustrationer som vi kan känna igen oss i – på riktigt

12424365 1725525604347390 1919730372 n 1 e1461066668824

Alla dessa vackra bilder och fantasier som finns om oss kvinnor när vi är tillsammans eller spenderar tid för oss själva. (Nej, vi har inte kuddkrig eller ser ut som gudinnor när vi rakar oss i duschen). Hur vi faktiskt är har en illustratör från Arkansas lyckat fånga på pricken. Mer

Sally Nixon ville fånga kvinnor i alldagliga stunder och visa att det här så här vi kvinnor ser ut och samtidigt visa att även dessa stunder är värda att beundra. Hon säger att hon skapat många av sina kulisser på vardagliga ställen som badrum, sovrum och vardagsrum. Hon vill höja det till synes vardagliga till någon speciellt som är värt att visas upp, utan skönhetsretucheringar.

Hon får verkligen det ”alldagliga” att se mysigt och vackert ut. Även om illustrationerna föreställer en tjej sittandes på toaletten eller ätandes jordnötssmör direkt från burken eller målar naglarna.

Och visst måste vi hålla med om att det skulle kunna vara vi på bilderna.

En extra pizzabit? Yes please!

Känslan när man kan äta hur många bitar pizza som helst och ingen dömer en för det. Precis som det ska vara. En känsla som oftast kommer när vi hänger med våra BFF:s.

Rom-com-time

Vi ställer ofta upp och tittar på någon ”viktig” dokumentär eller någon actionrulle för att andra vill det. När vi helst av allt bara vill krypa ihop i soffan och frossa i romantiska komedier. Vilket vi gör hela tiden när vi är ensamma.

Börja i rätt ände

När vi kommer ut ur duschen och ska ta på oss kläderna har vi alla något käldesplagg som vi börjar med. Av någon anledning så känns oftast strumporna som rätt ände att börja i. 

Relaxa i sängen

Efter en lång dag på jobbet eller skolan så vill vi slänga av oss bh:n och byxorna som oftast sitter åt för hårt. Efter det vill vi hoppa upp i sängen med datorn eller en bok och bara vara.

Fokuset när vi målar naglarna

Koncentrationen är i sitt esse när vi försöker att inte måla utanför kanterna. Vilket i princip är en omöjlighet varje gång. 

Att äta direkt ur burken ÄR godast

Jordnötssmör på en riskaka eller varför bara inte jordnötssmör för sig. När du är själv kan du äta direkt ur burken utan att få några frågande blickar. Alla vet ju att jordnötssmör är godast från burken.

Topless-time

När man äter själv hemma = FRIHET!

Orka vara duktig

Nu är det så här, vi skulle kunna ta fram en tallrik och sked och äta kakan därifrån. Det är bara för mycket jobb OCH ingen ser, så vi skippar det.

Hänget på toan

Har vi vår mobil eller en bra bok kan vi hänga här i timmar. Irritationen uppstår dock om någon gnäller och vill att vi ska skynda oss. Toa = egentid.

Multitasking

Vi tar tandborsten och ställer oss i duschen. Vi gör ju faktiskt två saker samtidigt så då är det okej att duscha lääääääänge och fundera på världens alla problem.

För fler härliga illustrationer, kika in på Sallys instagram.