in

10 destinationer du borde åka till – och som det pratas om för sällan

ovanliga resmål

Att resa är att upptäcka en del av världen, en pusselbit i taget. Men vi åker ofta till de mest populära turistmålen – Mallorca, Aya Napa, Rhodos och Phuket. Här kommer 10 oväntade destinationer för dig som vill vidga vyerna och se något nytt. Mer

1. Norrland, Sverige

Vandra, bada, basta och se norrskenet som alla talar om. Sverige och framförallt norra Sverige förtjänar absolut ett besök. Människor reser ifrån hela världen för att komma dit, men vi glömmer ofta turista i vårt egna land.

2. Ios, Grekland

En lite mindre ö i den grekiska skärgården. Stränder, kristallklart vatten och snorkling är givna anledningar att åka dit, men ön är också känd för bra fester och den oväntade kontrasten: ett härligt lugn. Här är det lite mindre turister än Rhodos och Kreta men ön ändå bjuder på allt det där vi vill ha under semestern.

3. Little River, Nya Zealand

View this post on Instagram

Little River, Nz ❤️❤️

A post shared by Ida Renström (@idaellalouise) on

Ska du till Nya Zealand får du inte missa Little River. En liten by 45 minuter utanför Christchurch. Verkligen mitt ute på landet, med något hotell och ett par matställen. Framför allt, en helt magisk natur!

4. Tromsö, Norge

Se späckhuggare, njut av vackra omgivningar och få chansen att se norrsken även här. En perfekt destination för dig som vill se något annorlunda på semestern.

5. Ankor Wat, Kambodja

Mitt inne i djungeln i Kambodja ligger tempelstaden Ankor Wat. Ett av världens kulturarv som bjuder på makalösa historier och sevärdheter.

6. Las Vegas, USA

View this post on Instagram

1/7 🌎

A post shared by Ida Renström (@idaellalouise) on

Kanske inte så oväntad men långt ifrån det vanligaste resmålet. Shopping, casino, musikaler, teater och coola hotell. Vegas är staden där det händer – åk helikopter över ”The Strip” och gör en dagstur till Grand Canyon. Extra allt, en semester som man sent glömmer.

7. Niagra Falls, Canada

Vid den kanadensiska gränsen till USA ligger staden Niagra Falls, Niagrafallen och Niagrafloden. Här kan du se ett naturligt underverk, gå på hike och njuta av utomhuslivet.

8. Cairns, Australien

View this post on Instagram

Morning ☀️#thisisqueensland

A post shared by Ida Renström (@idaellalouise) on

Vattenfall, regnskogar och fantastiska stränder. Vad mer behöver sägas?

9. La Gomera, Spanien

En lite mindre ö i ögruppen Kanarieöarna. Här finns en stor nationalpark, svarta stränder, vulkaner, en 1400-tals fästning och massa härlig regnskog.

10. Korsika, Frankrike

View this post on Instagram

Alone by the sea.

A post shared by FILM & PHOTOGRAPHY (@sebmontazstudio) on

Skönhetens ö mitt i medelhavet. Perfekt om du vill vandra, cykla eller koppla ifrån vardagen en liten stund. Ta med middagen till en klippa, besök en av många bergsbyar eller läs en bok i solstolen.