in

10 anledningar till att älska det kalla vädret (vi lovar att det går!)

kallt stor

Att hösten är här och att det är mörkt och kallt ute är något som många avskyr. Vi tycker dock att det finns en massa bra saker med att kylan är här och har samlat ihop de 10 bästa anledningarna att älska kallt väder! Mer

 1. Sweater weather time.

  När det blir kallt ute kan man äntligen leta fram alla sina varma, tjocka tröjor. Finns det något mysigare än att gå runt i en stor, stickad tröja? (Svar: Ja, det kanske, men vi kommer inte på något just nu.)

 2. Du slipper svettas för minsta lilla.

  hot weather

  Visst älskar vi sommaren när vi slipper klä oss i tunga vinterjackor och kan glida runt i tunna klänningar och sandaler istället. Men det är inte lika najs att svettas så fort man är ute, utan att man gör något fysiskt krävande. Med höst och kallare väder slipper vi det!

 3. Du sover bättre.

  Sleeping young African woman

  Att sova på sommaren när det är varmt i sovrummet och ljust i princip hela natten är inte det lättaste, så nu när det blir mörkt tidigt och är svalare under täcket sover vi bättre.

 4. Du har en bra anledning till att stanna hemma.

  Girl drinking hot tea and reading book in bed

  Hetsen man som svensk känner efter att vara ute ”när det är fint väder” är inte nådig. Och det älskar vi att vi slipper känna nu när det ofta är regn, blåst, kallt och lite senare också snö ute. Du behöver alltså inte ha dåligt samvete för att du vill tillbringa kvällen i soffan under en filt och bara ta det lugnt.

 5. Alla goda, varma drycker.

  Homemade Dark Hot Chocolate

  Varm choklad, te, chai latte, glögg. Listan kan göras lång på alla varma drycker det finns där ute, och vi går helst runt med en stor kopp och värmer oss med hela tiden.

 6. Härliga promenader.

  mixed race couple walking on the street

  Hösten är överlägset den finaste årstiden att vara ute på med alla fina färger på träden och den friska luften. Det är något speciellt i att känna hur kinderna blir rosiga och dra mössan längre ner över öronen.

 7. Duschen och badet är aldrig så skönt som när man fryser.

  Woman take bubble bath.

  Att få löddra in sig i väldoftande tvålar, testa ett nytt badsalt och duscha eller bada extra länge är som bäst när det är mörkt och kallt ute.

 8. Snö är fint.

  Winter night landscape - snowy bench under frosty trees

  Oavsett om man gillar snö eller inte så kan nog knappt ingen säga att de inte tycker den första snön för året är magisk. Den lyser upp ute, man kan ha snöbollskrig och är bara allmänt mysig.

 9. Alla snygga, varma accessoarer.

  Sip of hot tea to warm up

  Mössor, halsdukar, hattar, vantar… Man kan aldrig ha för mycket av vintriga accessoarer! Helst vill man ha en mössa och halsduk i alla mönster och färger som finns, det är ett roligt sätt att förändra och göra en outfit mer personlig.

 10. Myskvällar med dina nära.

  Beautiful girl eating Christmas cookies

  Att bjuda in dina vänner eller din familj till en riktig myskväll med tända ljus, ett sällskapsspel eller film och en massa prat är definitivt det bästa man kan göra när det är kallt ute.