in

Little Jinders version av Ted Gärdestads ”Helt nära dig” får ögonen att tåras (så fint!)

littlejinder veckorevyn

Först ut i kvällens program var Little Jinder. Temat var musik av Ted och Kenneth Gärdestad. När Josefine får veta att Teds bror Kenneth ska komma dit för att lyssna på deras tolkningar blir hon alldeles lyrisk. Se hennes vackra framträdande här under. Mer

Josefine ”Little Jinder” Jinder berättar att hon är ett stort Ted Gärdestad-fan. Under morgonens frukost när artisterna sitter och diskuterar dagens tema så berättar Tommy Nilsson att Teds bror åkt till Gotland för att lyssna på deltagarnas tolkningar av Teds och Kenneths låtskatt – något hon reagerar starkt på, i något slags glädjerus. När det väl är dags för dagens lunch är Little Jinder först ut och berättar hur mycket deras musik betytt för henne och att hon valt låten Helt nära dig då det blivit hennes snuttefilt genom åren. Därefter ställer hon sig på scen – framför Kenneth Gärdestad och de andra deltagarna i programmet.

Efter Josefines sånginsats verkar Kenneth både glad över hennes version.

–  Det här var en bra version, tack så mycket!

Josefine själv berättar att det var väldigt nervöst att stå där uppe – framför Kenneth.

–  Jag kände att jag var lite skakig på rösten och sådär, jag var så nervös. Jag har aldrig varit sådär nervös tror jag. Så jag tror inte jag gjorde min starkaste sångperformense ever, men det är ju mindre viktigt i det här sammanhanget känner jag. När han sa att det var bra höll jag på att dö kände jag, av glädje.

Se Little Jinders version av helt nära dig här under