in

Linda Hallbergs Tokyo-guide: ”Det är en kulturkrock, men helt fantastiskt”

linda hallberg guide tokyo
Privat/Istock

Linda Hallberg, 31, har varit i Tokyo två gånger, och planerar att komma tillbaka. 
– ”Det är så himla annorlunda, det är en kulturkrock att komma dit men det är helt fantastiskt.” Mer

Vad är det som gör staden så speciell?

– Den har en puls som jag gillar. Och det är inte bara en stadskärna utan det är nära naturen med skog och berg. Det finns alltid något att göra och man har aldrig tråkigt.

Finns det något du ogillar med Tokyo?

– Jag är både vegetarian och glutenintolerant, så att hitta mat är inte jättelätt och kan ta lite extra tid.

Vad får man inte missa?

–  Massor! Stadsdelen Shibuya, det är mycket turister men värt att besöka. Det stora övergångsstället som visas i filmer finns där, det är coolt att se. Ginza är ett mer high end-område med finare märkeskläder där det är roligt att titta runt. Och Akihabara är ett teknikområde för den som gillar det, det finns sjukt mycket coola grejer där. Ett annat område som är roligt att besöka är Takeshita Dori som ligger i Harajuku, som är känt för Cosplayande tonåringar. Sedan finns det också en miljon roliga kaféer, fina parker och tempel man kan besöka. Missa heller inte all second hand-shopping!’

Shibuya, Tokyo, Japan

Vad ska man tänka på när man åker till Tokyo?
–  Det är viktig att vara artig, så tacka mycket. Japanerna är väldigt artiga, nästan så de säger förlåt om man går in i dem. Och ta med dig sköna skor! Man går sjukt mycket.

LINDA HALLBERG TIPSAR:

► Gör beautykap

Passa på att köpa ögonfransböjaren från Shiseido! Den är mycket, mycket billigare där än i Sverige. Sedan kan man också gå loss på lösögonfransar, det finns hur många olika som helst och kostar inte mycket alls.

► Japansk frukost

Testa att äta nattō. Det är fermenterade bönor med ris, och man äter det till frukost. Det är väldigt japanskt och jätteäckligt, haha. Men jag tycker man ska testa!

► Språkhjälp

Det är mycket som inte står på engelska, så ladda ner en app som kan översätta japanska. Det hjälper en när man ska någonstans, eller ska köpa mat. En översättningsapp räddar en i många situationer.

► Sjung karaoke

Jag älskar att sjunga, inte nödvändigtvis bra men ändå. Karaoke är en sådan sak som för ihop folk och man har jätteroligt. I Tokyo finns det otroligt många karaokeställen, ett var tjugonde meter typ. Det är bara att hoppa in någonstans och sjunga tillsammans!

► Ät sushi

Sushi är ett måste! Och det är lite annorlunda än i Sverige. Mycket fokus på fisken, och inte massa annat som ost, rostad lök och såser, det är väldigt ”rent”. Och det är lite annorlunda än i Sverige på det sättet att man tar vara på hela djuret och äter allt, sånt som vi här i Sverige är vana vid att slänga bort.

► Shoppa accessoarer

Jag gillar knasiga skor, det sätter en viss touch på en outfit, och det finns det massor av i Tokyo. Kika också efter roliga och annorlunda smycken, eller fina mobilskal. Allt som man kan hitta i Sverige, hittar man gånger tio av där.

TOKYO

VAR: Japans huvudstad.
INVÅNARE: Drygt 9,2 miljoner.
SPRÅK: Japanska.
VALUTA: Yen.
ÅKA DIT: Flyg t o r med Lufthansa och ANA från Stockholm kostar cirka 8 000 kr för en vecka i september. Från Göteborg kostar samma resa cirka 9 000 kr.

Den 27 oktober är det dags för Sweden Fashion & Beauty Day, så peppigt! Läs mer och köp din biljett här redan idag.

Fab day 2018 2 30aug