in

Låt oss presentera juryn!

bild 4
Låt oss presentera juryn!

Uppgiften att välja ut 40 nominerade till Blog Awards 2009, bland alla Sveriges hundratusentals bloggar, var sannerligen inte något lätt uppdrag.  Så låt oss presentera de modiga män och kvinnor som tog sig an uppgiften. Ärade läsare: Vår jury!

Mer

louise bratt sta mellan

LOUSE BRATT
Chefredaktör VeckoRevyn
Louise, hur har juryarbete varit?
– Väldigt spännande. I nomineringsprocessen har jag gått igenom hundratals bloggar och det är fantastiskt kul att hela tiden hitta nya favoriter. 40 nomineringar kan verka mycket, men det har varit svårt att välja.
Varför är bloggar så underbart?
– För att de ger en sådan fantastisk direktinblick i människors liv! Bloggen är ren och skär diskbänksrealism, visserligen ofta med ett glorifierat skimmer, men det är ett spännande verktyg för att lära känna människor du aldrig skulle umgås med eller komma i kontakt med annars.

20 blogawards jury rebeccac

REBECCA CRUSOE
Driver bloggen popjunkien,se.
Varför älskar du att läsa bloggar?
– Jag älskar att helt okända människor bara genom spetsigt innehåll, bra nischning och smart marknadsföring kan skapa ett helt eget ytrymme. I en tid när det finns få andra förebilder för unga tjejer är det härligt att se alla smarta brudar på nätet.
Vilken typ av bloggare hoppas du kommer att vinna?
– Jag önskar att några av de mindre kända bloggarna hade en chans, att det inte bara handlar om att ha många hängivna läsare som röstar på en. Att en blogg har många läsare betyder inte automatiskt att den är bra.

20 blogawards jury

ALEXANDER ERWIK
Chefredaktör finest.se.
Alexander, hur har du tänkt när du har nominerat?
– Jag brukar tänka så här: Vad känner jag när jag läser de första inläggen? Är det som att dricka mjölk? Inte bra. Blir jag imponerad, äcklad, provocerad eller faschinerad? Bra! Man ska fångas upp och dras in i bloggarens värld efter bara några inlägg.
Vilken typ av bloggare hoppas du kommer att vinna?
– I år hoppas jag att det blir en bloggare med en vass penna. Det är dags att det lyfts fram lite mer, det får vara sluttramsat med särskrivningar nu. Det heter blondinskämt. Inte blondin skämt.

bloggkommmm

MIA SANDBLOM & ANNA-MARIA JOHANSSON
Driver bloggen Bloggkommentatorerna på stureplan.se.
Varför är bloggvärlden så bra?
– Som bloggare kan man göra vad som helst utifrån ingenting. Man utgår från sin dator och vad man själv intresserar sig för.
Vilken typ av bloggare hoppas ni kommer vinna?
– Vi ser gärna att bloggare med humor premieras. Förvånandsvärt många bloggar är väldigt seriösa och distanslösa.
Hur många bloggar läser ni varje dag?
– Vi läser ungefär 30 bloggar om dagen. För vår del är det inte njutning utan mest ett jobb.

VeckoRevyn Blog Awards 2009 i samarbete med:

ba loggorny