in

Kylie Jenner: ”Kommentaren fick mig att börja förstora läpparna”

kylie jenner lips

Kylie Jenner har länge varit på allas läppar, till stor del på grund av just sina läppar. Med sitt välkända plut och sina mega-hajpade lipkits är Kylie en av världens mest kända tonåringar – men hur började allt egentligen? Mer

Kylie Jenner var bara nio år gammal när reality-serien ”Keeping up with the Kardashians” började sändas. Världen fick följa hennes resa mot att bli tonåring och så småningom vuxen, och den resan har inte alltid varit spikrak.

I en intervju med Complex Magazine berättar Kylie Jenner om ångesten, att inte känna att man är sig själv och framför allt: om sina läppar och sin status i sociala medier.

Jag önskar att jag bara hade varit ärlig från början

Kylie Jenner hävdade länge att hon inte hade gjort läppförstoringar, trots att det faktiskt var ganska uppenbart att så var fallet.

– Jag var inte ens 17 när jag gjorde det, och tänk om jag skulle gått ut och sagt ”Jag har gjort läpparna”. Vad skulle alla mammor tycka om mig? Alla barn, mina fans – de skulle tro att jag var galen. Jag ville inte ha dåligt inflytande. Jag ville inte att folk skulle tro att man måste göra läpparna för att känna sig trygg i sig själv. Men folk tyckte jag var ännu mer galen som ljög om det, eftersom det var så uppenbart. Jag önskar att jag bara hade varit ärlig från början, säger Kylie till Complex.

Anledningen till att Kylie tog steget och började injicera läpparna grundar sig i en kommentar hon fick höra av en kille i högstadiet.

När han och Kylie kysstes sa han att hon kysstes bra, men att han blivit förvånad över det, eftersom hon hade så små läppar.

Det skadade Kylies självförtroende. I flera år efter händelsen upplevde hon att killar stirrade på hennes läppar och att ingen någonsin skulle vilja kyssa henne.

@complex

Ett foto publicerat av Kylie (@kyliejenner)

Fick ångest av #KylieJennerChallenge

I intervjun berättar Kylie också om den ångest hon fick i och med att #KylieJennerChallenge tog fart 2015. Tusentals tjejer runt om i världen använde glas och andra föremål för att suga sina läppar större med ett vakuum, en metod som kunde vara direkt farlig.

– Jag brukade ha mycket ångest. Jag gick aldrig ut. Om jag försökte gå på bio eller något sådant, så slutade jag andas mitt i och bara gråta. Jag är förvånad över att det inte finns filmer på mig från den perioden. Jag kände mig instängd, som att alla tittade på mig. Det kändes som att alla hatade på mig, säger hon till Complex.

För tidningen berättar hon också om varför hon tror att hon inte kommer att vara känd hela livet, sin kärlek till Tyga och att hon i dag förmodligen hade tackat nej till att delta i ”Keeping up with the Kardashians” – om hon hade vetat hur stort det skulle bli. Läs hela intervjun här.