in

Kvinnan sa nej till en puss – då skedde sexuellt övergrepp i direktsändning

sexuellt stor

Sexuella övergrepp har det pratats mer och mer om det senaste året. Det pratas om vikten av att anmäla övergreppen och för många har diskussionen blivit en väckarklocka. Men ingen trodde väl att ett övergrepp skulle ske i direktsänd tv – förrän nu. Under en livesändning i Frankrike kysste en man Soraya på bröstet, trots att hon sa nej till att bli kysst ett flertal gånger. Mer

Under en tv-sändning i Frankrike då tv-profilen Cyril Hanouna försökte slå nationellt rekord i att vara på tv i 35 timmar på raken hade han med ett parodi-inslag som hånade hur Kim Kardashian nyligen rånades brutalt i Paris.

En kvinna som heter Soraya skulle sitta i ett badkar och spela Kim, medan en av showens paneldeltagare, Jean-Michel Marie, spelade rollen som låssmed. Han fick en nyckelknippa full med nycklar, och hittade sen rätt så att han kunde ”rädda” Soraya.

Programledaren Cyril tyckte då att Jean-Michel förtjänade en puss som tack. Soraya sa bestämt nej, men Jean-Michel hävdade då att han hört ett ”ja”. Soraya sa då nej igen, men männen fortsatte tjata, och bad henne bland annat att ange en anledning till varför hon inte ville (som om att det måste finnas någon annan anledning än bara ”nej”). Cyril sa sedan ”bara en liten puss på kinden”, varav Soraya ser ut att ge upp av männens tjat och vänder kinden mot Jean-Michel som istället bestämmer sig att pussa Soraya på bröstet. Hon blir uppenbart chockad medan alla på scen samt i publiken skrattar och applåderar.

Kan ge fängelse

Programmet fick in över 250 klagomål angående händelsen, bland annat av Laurence Rossignol som är minister för kvinnliga rättigheter, som också har kontaktat kanalen om det sexuella övergreppet. I Frankrike räknas sexuellt övergrepp som någon sexuell handling som innebär våld, tvång, hot eller överraskning och är straffbart med fem års fängelse och cirka 730 000 kronor i böter för övergreppet.

[adSpace placement=”auto”]

”Även i en underhållningsshow när en kvinna säger nej betyder det nej. Jag har kontaktat CSA om detta sexuella övergrepp”, skriver Laurence på twitter (CSA är det audiovisuella rådet i Frankrike).

”Om denna kvinnan ”bad om det” genom hennes ”provocerande outfit”, kan vi då gå röra mäns könsorgan när de bär joggingbyxor?”.

Inte en enskild händelse

I spansk tv intervjuades Yola Berrocal, som varit känd för att en gång ha haft de största brösten i Spanien, när programledaren drog ner hennes klänning vilket gjorde att hennes ena bröst exponerades i flera sekunder innan Yola uppfattade vad som hänt. Som om inte det vore nog drog programmet upp händelsen på storbildsskärm, och Yola ställde sig då framför skärmen för att försöka dölja sitt bröst. Hon avbröt sedan intervjun genom att bara gå av scenen.