in

Veckans playlist: den enda musiken du behöver i ditt liv just nu

bäst musik just nu

VeckoRevyns musikredaktör Soraya Bay tipsar om den bästa musiken just nu! Mer


Junior Brielle kom från ingenstans och slog ner som en bomb i musik-Sverige. Redan innan bröderna Gabriel och David Röhdin från Jämtland ens hade släppt sitt första album blev de jämförda med storheter som Robyn, The Strokes och Kent. I fredags kom den efterlängtade fullängdaren Tampa, en skiva fylld med synthar, vemod och en stor dos skriksjungande. De lyser starkast i låtarna Vau De Ville och Panik, och den senare visar en mjukare sida som jag bara vill ha mer av. Idag är det många artister som avskyr att bli jämförda med andra, men bröderna tar det med en klackspark. Det är sant, det låter mycket som Kent, men det behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt. Kent har dukat upp bordet för Junior Brielle och jag äter upp allt med hull och hår.

Billie Eilish, 17-åringen på allas läppar. Albumet WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? landade med ett brak och plötsligt blev hela världen galen. Hon blev snabbt den mest streamade och köpta artisten. Albumet har en helt annan riktning än hennes EP don’t smile at me som kom 2017. Det är tempo, det är mörkt, det är en skiva som cementerar henne som en av vår tids viktigaste artister. Höjdpunkterna är bad guy och when the party’s over. Raderna “You said she’s scared of me? I mean, I don’t see what she sees, but maybe it’s ‘cause I’m wearing your cologne” från bad guy får mig att kippa efter andan varje gång.

Dancehall-febern skördar offer överallt och Mash Up International tar vara på hypen. Med nya singel Killa Wine parar de ihop sig med Teeklef och levererar en melodiös singel som får mig att vilja parkera mig på första bästa tak och sänka några öl i solnedgången.

Veckans honorary mentions är ROSALÍA, Khalid och Col3trane ft. GoldLink.

Den här veckan har jag lyssnat extra mycket på Moses Sumneys Make Out in My Car, alt-Js Tessellate och James Blake. Just nu är det mycket indie och mycket rock med elektroniska inslag – det har jag nog Junior Brielle att tacka för.

Playlisten uppdateras varje måndag, så börja prenumerera nu!