in

Veckans bästa musik: den ultimata spellistan

spellista veckans

VeckoRevyns Soraya Bay samlar de bästa låtarna just nu. Prenumerera nu nu nu! Mer

BANKS har äntligen släppt sitt efterlängtade tredje album III och jag är upp över öronen förälskad. Vi får höra en BANKS som släppt naiviteten och tagit klivet rätt ut i vuxenvärlden. Vi får följa henne genom, vad jag antar, flera destruktiva förhållanden som gått förlorade. Vi får följa med på en resa genom ilska, mjukhet, bönande, och acceptans. Vi får allt i det här albumet – ballader, pop, elektroniskt och mörker och ljus. Mina favoriter är lugna If We Were Made of Water och aggressiva Godless.

Ed Sheeran har släppt ett album som är fyllt till bredden med samarbeten. Albumet heter passande nog No. 6 Collaborations Project och gästas av allt från Chance the Rapper, Travis Scott och Cardi B till Camila Cabello, H.E.R. och Skrillex. dvsn har släppt två nya låtar som jag redan har lyssnat sönder – Miss Me? och Inbetween. För den som vill rysa av nostalgi har soundtracket till nya filmatiseringen av Lejonkungen släppts, där den självklara pärlan är Donald Glover och Beyoncés version av Can You Feel the Love Tonight.

Andra som släppt nytt är Bon Iver, Lamix, Gallant, Blood Orange, The Bonfyre feat. 6LACK och många fler. Bland the gamla finner vi Joji, Khalid, MØ feat. Snakehips och massa annat gottigt.