in

Veckans bästa musik: den enda playlisten du behöver i ditt liv

ana diaz musik playlist
Bild: Sandra Thorsson

VeckoRevyns Soraya Bay guidar dig till veckans bästa musik! Mer

Äntligen är Ana Diaz tillbaka med ny musik! Jag har suttit och räknat ner dagarna sen hennes EPs Lyssna del 1 och 2 släpptes 2016, men det som vi får nu är något annat än vad jag förväntat mig. Den annars så starka Diaz är plötsligt liten och stor på samma gång, skör och tillgänglig på ett nytt sätt. Singeln 100 handlar om kärlek, en kärlek som funnits men gått förlorad. En kärlek som ändå är evig. Det är svårt att inte kippa efter andan när hennes självklara röst spelar över ett avskalat piano. En break up-låt for the ages.

Även Madi Banja har släppt nytt, låten Primadonna bryter inte ny mark utan är precis vad man vill ha från Banja: hans fantastiskt igenkänningsbara röst och ett beat som får mig att svänga fram och tillbaka så fort jag sätter på den (till exempel nu i skrivande stund).

Två av mina favoritbritter visar även de framfötterna i nya låtar. Octavian har gjort raketkarriär senaste året och nu parar han ihop sig med A$AP Ferg i låten Lit och Jacob Banks har släppt den stämningsfulla Every Age.

VÅREN ÄR HÄR! I listan finns fantastiska vårlåtar signerade bland annat Arctic Monkeys, Bombay Bicycle Club och Swim Deep. Förra veckan såg jag Ros på Nalen och måste bara smyga in hennes låt Say Yeah. På med solbrillorna och håll till godo!