in

Alla pratar om VSCO-girls – är du en av dem?

vsco
Källa: pxhere

VSCO har visat sig vara mer än bara en fotoapp. Vi reder ut vad en VSCO-girl är – gör vårt quiz och se om du är en av dem. Mer

Vad som började med snygga filter och bildredigering har utvecklas till 2019 års svar på Tumblr girls, så definierar i alla fall allvetande Urban dictionary. Men vad betyder det egentligen? Enligt The Cut är VSCO-girls instagramfeed full av naturbilder. Buzzfeed News skriver att de är lite mindre posh än Marissa Cooper, men för unga för att veta vad ”The O.C” är. Fortfarande obegripligt? Vi tar det från början.

Fotoappen VSCO har ungefär 20 miljoner användare. Andra kan inte se hur många följare du har och under dina bilder visas varken likes eller kommentarer. VSCO har många olika drömmiga filter som ger dina bilder fina färger eller en analog look. Här hänger VSCO-girls en del, men de är minst lika mycket på Instagram och Youtube. Tik Tok har ett eget VSCO-girls filter, där en vattenflaska i stålmaterial syns i bild tillsammans med scrunchies runt handen. Och kanske är det här någonstans vi kan börja förstå vad en VSCO-girl är.

Är du en VSCO-Girl?
Källa: Unsplash/Ryan Jacobson

Så klär sig VSCO-girls

New York Times skriver att VSCO-girls ofta har en strand-look. Beach waves, vänskapsarmband och lätt make-up. Antingen en oversize t-shirt eller en magtröja. Birkenstocks och jeansshorts. Men ettiketten VSCO-girl är också exkluderande.

I videon ovan förvandlar sig youtubern Mai Pham till en VSCO-girl och i kommentarsfältet går att läsa att många tycker att hennes vän lyckas med förvandlingen, men att hon inte gör det. Anledningen är att hennes vän är vit.

– Det är definitivt så att personer som inte ser ut på ett visst sätt exkluderas, säger Mai Pham i Buzzfeed News.

Tycker du fortfarande att begreppet verkar luddigt? Gör testet för att få reda på om du är en VSCO-girl eller inte!