in

Therése Lindgren slutar med Youtube – här är hennes bästa videos genom tiderna

therese
Bildkälla: @therese på Instagram

Det kom inte som en chock, men nu har det hänt. Therése Lindgren har publicerat sin sista video – någonsin. Så här kommer vi minnas hennes Youtube-kanal. Mer

I tio år har Therése Lindgren influerat en hel generation. Allt började 2013 när hon var sjukskriven. Therése Lindgren såg andra människor som delade med sig av deras smink- och skönhetsintresse på Youtube, och startade en egen kanal och det blev som hennes frizon.

Det tog inte lång tid innan Youtube-kanalen involverade mer än endast morgonrutiner och sminktutorials. Hon blev en av de första att öppet prata om psykisk ohälsa. Hon vågade prata om att allt inte alltid är bra och hon fick sina följare att känna sig mindre ensamma. Hon diskuterade sitt brinnande intresse för djurrättsfrågor och efter några år grundade hon det veganska skönhetsmärket Indy Beauty.

Tio år har gått och Therése Lindgren har lämnat ett avtryck som hennes följare nog aldrig kommer skaka av sig. Hon startade Youtube-kanalen vid rätt tidpunkt, men till skillnad från andra influencers var hon äldre och hon kändes som en storasyster. Under det här decenniet har hon hunnit giva ut tre böcker och placerat sig högst upp på Medieakademins Maktbarometer. 2019 blev hennes Youtube-kanal den första svenskspråkiga att nå en miljon följare.

Det här kanske är slutet på en era, men hon kommer fortsätta att influera på sitt Instagram-konto. Nu ska hon även helhjärtat lägga fokus på sitt stora djurintresse. Hon har nämligen startat stiftelsen Svenska Djurfonden, som ska förbättra livsvillkoren för djur.

Våra favoritvideos med Therése Lindgren

Theréses vloggar har alltid haft en speciell tonalitet. Vi älskar att det alltid har varit högt och lågt. Den här videon från 2017 är så mysig och det är härligt att se hur exalterad Therése blir av den glittriga slimen.

Vi vill säga ett stort TACK för alla grymma lifehacks hon har delat med sig av under åren.

Vi älskar att kolla tillbaka på hennes gamla videos, och under Youtubes peak svämmade plattformen över med challenges i olika format. Den här videon med Anders från 2015 är ett praktexempel från den tiden.

Hennes ikoniska serie ”Tjejsnack” får inte glömmas bort!

Therése Lindgrens sista video

Tack för allt Therése <3