in

Så låter månadens bästa musik

molly månadens bästa musik
Bild: Sony music

Om det är något vi tar med oss från 2020 är det all ny musik som släpptes i december. Här är våra favoritlåtar. Mer

Vi må ha trätt in i ett nytt år och hoppas nog alla på att porten till 2020 är stadigt stängd bakom oss. Men om det är något vi kan ta med oss in i det sprillans nya året är det musiken som släpptes i december! Medan svenskarna varit upptagna med att konsumera julmusik intravenöst månaden ut har det faktiskt kommit ut en och annan guldklimp som inte handlat om snö, renar eller tomten.

Kommer ni ihåg när SKAM var all the rage och vi alla gick omkring med hoodies tryckta med ISAK + EVEN och lyssnade på norsk popmusik? En av de artisterna som jag och många andra fastnade för där under 2016 var Unge Ferrari, som nu går under sitt riktiga namn Stig Brenner. I december slog han samman med Molly Sandén och släppte singeln Når Alt Ikke Är Nok. Skandinavisk pop i sitt esse!

Någon som verkligen varit i sitt esse under 2020 är Taylor Swift som avslutade året med att släppa ett andra album i samma anda som tokhyllade folklore. evermore kom till när Swift och Aaron Dessner insåg att de hade mer att berätta – och tid över för att kunna arbeta ut och förfina hennes nya, melankoliska stil. Det är ingen hemlighet att hon har ett imponerande känslomässigt uttryck när hon sjunger, och man hör känslorna i rösten i varje ton. Det här albumet är en uppföljare som levererar både bredd och djup.

Inte ett öga var torrt när Cancerfondens julfilm exploderade på sociala medier, och med det blev även Thomas Stenströms Ser du månen där du är ikväll? (Tillsammans igen) en av decembers topplåtar. James Blake släppte äntligen ett efterlängtat album med covers, kreativt döpt till just Covers, ENNY feat. Jorja Smith släppte fantastiska Peng Black Girls Remix, och Britney Spears släppte förvånansvärt nog musik.

Andra som släppt rykande het musik i kalla december är Channel Tres feat. Tyler the Creator, Aminé, Healy feat. Becky and the Birds, Rymdpojken feat. Myra Granberg, Troye Sivan feat. Kacey Musgraves, Ed Sheeran, Kid Cudi, Studio Barnhus, Jireel, jonatan leandoer96 och många fler.

Här kan du lyssna på månadens spellista