in

A new era is coming! 10 bevis på att Reputation (Taylor’s Version) släpps snart

taylor swift
Bildkälla: Musikvideon ...Ready For It?

När kommer Reputation (Taylor’s Version)? Vi har analyserat alla ledtrådar som finns på internet och tror att vi vet svaret. Mer

Det har gått några månader sedan Taylor Swift släppte 1989 (Taylor’s Version) och direkt efter albumsläppet började fans spekulera i vad som kommer härnäst. Taylor har nämligen bara albumen ”Taylor Swift” och ”Reputation” kvar att ge ut på nytt, varav den sistnämnda verkar vara precis inom räckhåll. I början av december blev hon utnämnd till ”Person of the Year” av Time Magazine och sedan dess har teorierna om Reputation (Taylor’s Version) fått internet att svämma över. Vi har analyserat alla små ledtrådar som vi har fått av världens main character och listar därmed alla easter eggs som finns om det (förhoppningsvis) snart kommande albumet.

1. The Vault Tracks är ”fire”

Taylor Swift spelar in sina första sex album på nytt, eftersom hon inte längre äger rättigheterna till de äldre versionerna. Till varje album inkluderar hon ett antal nya låtar, som skrevs under samma period men som aldrig kom med på albumet då. Dessa kallar hon ”vault tracks”.

I intervjun med Time Magazine avslöjar Taylor att kommande vault tracks på Reputation-albumet kommer vara ”fire”. Det innebär alltså att hon förmodligen redan har spelat in de nya låtarna och vet att de kommer vara grymma på den nya versionen av Reputation.

2. Bilderna från Time-artikeln

Inför omslagsfotograferingen till Time-omslagen dök Taylor Swift upp i sin Rep-era (om du frågar oss). På flera av bilderna bar hon svarta kläder och en mörk ögonsminkning. Hennes lugg var kammad bakåt, liknande frisyren hon har på Reputations albumomslag från 2017. Till fotograferingen hade hon även med sig den svarta gitarren från Reputation-turnén.

3. Instagram-inläggen

Taylor Swift publicerade tre inlägg från photoshooten på Instagram. Vi har lagt märke till hur hon står på bilderna. Om hennes poseringar skulle likna bokstäver bildar de tillsammans ”VTR” – som är förkortning för Reputation (Taylor’s Version) baklänges.

taylor

4. Tack-tweeten

När Time-intervjun hade publicerats tackade Taylor Swift skribenten Sam Lansky på Twitter. I tweeten skrev hon ”tRuSt iSSueS” och fans tror att versaliseringen ska vara en koppling till ett typiskt ormläte – och ormar och albumet Reputation går hand i hand. När Taylor skrev albumet så försvann hon från offentligheten i flera månader. Efter att ha blivit kritiserad under hela hennes karriär blev det till slut för mycket och hon behövde försvinna. Hon blev kallad ”snake”, vilket syftar till en person som är falsk och gör vad som helst för berömmelse, men Taylor bestämde sig för att anamma uttrycket. ”Snake” kan också syfta till att återfödas och skapa en ny version av sig själv, vilket Taylor alltid gör i samband med de olika albumen och erorna.

5. Därför kommer Reputation på nyårsdagen

Det verkar alltså högst troligt att Taylor Swifts nästa album blir Reputation (Taylor’s Version). Men den viktiga frågan återstår – vilket datum släpps det?

Swifties har tillsammans vridit och vänt på allt som Taylor har gjort den senaste tiden, då popstjärnan är känd för att lämna små, små ledtrådar. En fan-teori är att Taylor Swift kommer presentera det nya albumet den 19 december, för att senare släppa det den 1 januari.

Värt att poängtera är även att den sista låten på Reputation heter just ”New Year’s Day”.

6. Tokyo-teorin

Fans spekulerar om ytterligare ett datum som albumet kan presenteras, nämligen 7 februari 2024. Musikvideon till ”End Game” spelades in i Tokyo, och den sista konserten av Reputation Tour hölls där. Taylors första konsert 2024 kommer att äga rum i Tokyo den 7 februari. Enligt fansen kommer alltså den nya Reputation-eran starta där den gamla slutade.

@1989vinyl

Please enjoy this presentation about why reputation Taylor’s version is being announced on 2/7 in Tokyo! My other theory was an announcement on her birthday, these are the two dates that make sense to me. Thank you @corneliastreet_1989 for mentioning Taylor being 27, @abba the anti-hero for the Taylor post, and @jessicamarie for thinking about the names. #swifties #swifttok #swiftie #taylurking #clowneliastreet #reptviscoming #reptv #reputationtaylorsversion #taylorswifttheory #midnightsmayhemwithme #erastourtokyo

♬ original sound – Molly

7. Selena Gomez Reputation-inspirerade outfit

Ännu fler ormar! Fredagen den 8 december sågs Selena Gomez tillsammans med Taylor Swift i New York City. De har varit vänner sedan 2008 och brukar ofta stötta varandra offentligt. Kanske hade Taylor Swift inflytande över Selena Gomez ormoutfit?

8. Glitchen i 1989

Under marknadsföringen inför Reputation 2017 publicerade Taylor en video med en orm, där videon laggar på vissa ställen och ”glitchar”.

Det här segmentet återanvändes i somras när det officiella kontot för Taylor’s management ”Taylornation” publicerade ett inlägg om ”Wildest Dreams (Taylor’s Version)”. På den andra sliden ser du en pixlad bild, där det verkar ha blivit en glitch.

9. De svarta stjärnorna

När fans fick hem merch från 1989 (Taylor’s Version) var paketet fullt av blåa stjärnor, eftersom det är färgen till 1989. Men det var flera fans som även fick några svarta stjärnor, vilket man menar kommer från den merch som ska släppas till Reputation.

10. Vi har redan hört två låtar på albumet

Redan i somras fick vi höra det första smakprovet från Reputation (Taylor’s Version). När den andra säsongen av den hyllade serien The Summer I Turned Pretty hade premiär i juli innehöll soundtracket mer än åtta låtar av Taylor Swift, varav en var ”Delicate (Taylor’s Version)”.

Senare i augusti kom det andra smakprovet och ”Look What You Made Me Do (Taylor’s Version)” fyllde våra hörlurar. När Prime Video släppte teasern för serien Wilderness, innehöll den låten från Reputation – och det var den nya versionen.