in

Nora Rios om Heartbeats säsong 2: ”Kan kärlek övervinna allt?”

nora rios heartbeats
Fotogaf: Lukas Backland / Heartbeats

Stjärnskottet Nora Rios slog igenom med Kalifat, och nu är hon aktuell som Mio i Heartbeats. Veckorevyn har pratat med Nora Rios om den andra säsongen! Mer

OBS! Artikeln innehåller spoilers från Heartbeats säsong 1.

Skådespelaren Nora Rios fick sitt stora genombrott i succéserien Kalifat och nu är hon aktuell som Mio i den andra säsongen av TV4-serien Heartbeats. För VeckoRevyn berättar hon att det har varit väldigt roligt att få gestalta Mio igen i säsong två.

– Mio är en tjej som tidigare har tagit livet lite som det kommer, men nu hamnar hon plötsligt i en ny vardag. Det blir som en helt ny värld för henne, där hon ska försöka vara en bra flickvän för första gången, en sambo och sen är hon gravid. Det blir en väldigt stor omställning för henne och frågan är om det är den här versionen som Mio verkligen vill vara innerst inne, säger Nora Rios.

heartbeats tv4 säsong 2
Fotograf: Lukas Backland / Heartbeats

Nora Rios om Heartbeats: ”Kan man kompromissa utan att ge upp sig själv?”

Heartbeats handlar om Mio och Anders, som bor i samma stad men lever två helt olika liv. En natt korsas deras vägar i något som bara skulle vara kortvarigt – men ödet vill annorlunda. Mio får snart reda på att hon är gravid, och de tidigare främlingarna kastas in i en intim relation. Anders spelas av Simon Edenroth.

I säsong 2 kommer vi få se karaktärerna från annat ljus. Den stormiga förälskelsefasen har svalnat och nu måste Mio och Anders skapa en vardag ihop – trots deras markanta olikheter. En seriös relation kräver uppoffringar, men var går gränsen för att inte tappa bort sig själv? Nora Rios tror att många kommer kunna känna igen sig i den utmanande övergångsfasen.

– I den här säsongen ställs frågan om man kan kompromissa utan att ge upp sig själv. Kan kärlek övervinna allt? Jag hoppas att man kan känna igen sig och känna sig mindre ensam i de känslostormarna som kan vara i en ny relation, säger Nora Rios.

Relationen mellan Mio och hennes bästa vän Katja kommer att gestaltas på ett djupare plan i den andra säsongen. Kan även vänskap övervinna allt – när en av vännerna går in i en seriös relation?

– Jag tycker att Katja och Mios resa som vänner är spännande. Hur vänskapsrelationen ändras när en person är i ett förhållande och den andra lever kvar i det gamla livet.

heartbeats skådespelare rollista
Fotograf: Lukas Backland / Heartbeats

När har säsong 2 av Heartbeats premiär?

Den efterlängtade andra säsongen har premiär på TV4 Play den 17 november.

– Jag är så glad att vi har fått göra en säsong till och att serien har blivit så uppskattad. Det är jättekul att känna att det man gör tas emot väl och gör folk glada.

Kommer en säsong 3 av Heartbeats?

Om det blir en tredje säsong av Heartbeats återstår att se, men Nora Rios menar historian kan utvecklas.

– Det finns så mycket mer att berätta om Mio och hennes liv och jag tror att det skulle vara väldigt kul att få följa henne i fler faser i livet.

Vilka andra skådespelare medverkar i serien?

Huvudrollerna, Mio och Anders, spelas som sagt av Nora Rios och Simon Edenroth. Mios bästa vän, Katja, spelas av Felicia Truedsson. Hon aktuell med både Young Royals och filmen En del av dig, som har premiär 2024.

– Det har varit så fint att få jobba med både Felicia Truedsson och Simon Edenroth. De gör allt som kan vara svårt med att spela in en serie lätt. De är så duktiga på det som de gör – och fantastiska människor och kollegor, säger Nora Rios.

Här är några av de andra skådespelarna som är med i serien:

  • Elsa Wörmann i rollen som Alicia
  • Leon Henzel spelar Finn
  • Victor Lindblad Potuaj i rollen som Alex
  • Inez Andersson spelar Stella
  • Filip Slotte i rollen som Noa

Intervju och text: Sara Åstrand