in

Musikhjälpen 2019 – här är allt du behöver veta

Allt om Musikhjälpen 2019 – datum, artister och programledare
Daniel Hallberg, Farah Abadi och Miriam Bryant. Källa: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 9 december går startskottet för Musikhjälpen 2019. Här är allt du behöver veta – från datum, tema och plats till programledare och artister! Mer

Vilka datum sänds Musikhjälpen 2019?

Musikhjälpen kommer direktsändas dygnet runt mellan den 9 december och 15 december.

Vad är årets tema för Musikhjälpen?

Årets tema är ”Sex är inte ett vapen” och pengarna som samlas in under veckan kommer bland annat gå till fysisk och psykisk vård för överlevare av sexuella övergrepp som sker i konfliktdrabbade områden eller i samband med krig. Med temat vill Musikhjälpen stoppa både det sexuella våld som används av väpnade grupper för att sprida skräck, men även det sexuella våld som normaliseras i konfliktdrabbade områden där laglöshet och våld blir en del av vardagen. Pengarna som samlas in under veckan kommer bland annat även gå till belysning och lås på toaletter i flyktingläger för att göra osäkra miljöer säkrare. Det är främst kvinnor och flickor som faller offer för sexuella övergrepp i konfliktdrabbade områden, men även pojkar och män drabbas.

Från vilken stad sänds Musikhjälpen 2019?

Västerås är för första gången värdstad för Musikhjälpen och programmet kommer sändas från en glasbur på Stora torget. Det är tolfte året som Musikhjälpen sänds men från vilken stad varierar från år till år. Tidigare har programmet bland annat spelats in i Göteborg, Malmö och Umeå.

Vilka är programledare för Musikhjälpen 2019?

Årets programledare är artisten Miriam Bryant, programledare Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg. Det är första året som Miriam och Daniel programleder Musikhjälpen, men Farah har på olika sätt varit delaktig i programmet varje år sedan 2015. Hon var programledare både 2017 och 2018 och innan dess var hon folkets ambassadör under Musikhjälpen 2015 och 2016. Unikt för Musikhjälpen är att programledarna under hela veckan bor i samma glasbur som programmet sänds ifrån.

Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant är programledare för Musikhjälpen 2019
Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant. Källa: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

VeckoRevyns favoritauktioner under Musikhjälpen 2019

Under Musikhjälpen finns det en hel del auktioner och tävlingar där du kan vinna både upplevelser och saker. Det ryktas bland annat om att du kommer kunna tävla om att vinna ett besök på ett nöjesfält tillsammans med Linnea Henriksson och Oscar Zia. Här är några av våra favoritauktioner som redan nu ligger upp på tradera om du vill lägga ett bud!

Daddy Issues bjuder in till förfest

Duon Julia Frändfors och Julia Lyskova ligger bakom succépodden ”Daddy Issues” och bjuder nu in dig och din bästa kompis till en förfest du sent kommer glömma. Lägg ett bud här.

Petra Marklund sjunger på ditt bröllop

Planerar du att gifta dig någon gång under nästa år och vill att Petra ”September” Marklund ska sjunga på ditt bröllop? Lägg ett bud!

VIP-biljetter till First Aid Kit med vänners julkonsert + backstagehäng

Vad sägs om en stämningsfull julkonsert med First Aid Kit på Södra Teatern i Stockholm? Gästar gör Amanda Bergman och Maja Francis och förutom en konsertupplevelse får du och en vän hänga backstage med artisterna innan konserten. Det kommer bjudas på glögg och artisterna framför en jullåt speciellt dig och din vän. Lägg ett bud här.

Vilka artister uppträder på Musikhjälpen 2019?

Zara Larsson, Sabina Ddumba, Molly Sandén, Oscar Zia, Imenella,
Felix Sandmanoch Benjamin Ingrosso är bara några av artisterna som kommer uppträda i glasburen. Här är listan över samtliga artister och gäster under veckan.

Zara Larsson är en av artisterna som uppträder i glasburen i Västerås under Musikhjälpen 2019.
Zara Larsson. Källa: Tuomas Vitikainen / Wikimedia Commons

Följ Musikhjälpen live på SVT Play

Har du inte möjlighet att ta dig till glasburen i Västerås kan du se programmet live, dygnet runt, på SVT Play. Programmet sänds även dygnet runt i MH-appen och i Sveriges Radio P3.

Tidigare år: Musikhjälpen 2018

Temat för Musikhjälpen 2018 var ”Alla har rätt att funka olika” med syftet att förbättra livet för personer med funktionsvariationer som bor i fattiga länder. Programmet direktsändes från Lund mellan den 10 och 16 december. Programledare var Daniel Adams-RayWilliam Spetz och Farah Abadi och programmet samlade under veckan in 50 550 204 kronor.

Tidigare år: Musikhjälpen 2017

Musikhjälpen 2017 sändes från Umeå mellan den 11 och 17 december. Programledare var Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi. Temat för Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” med syfte att förebygga att barn säljs i sexhandel. 74 410 363 kronor samlades in under veckan.