in

Musikhjälpen 2022 till Göteborg

Musikhjälpen datum
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I vinter är det dags för en ny upplaga av Musikhjälpen. Här är allt vi vet om årets program. Mer

Under en vecka varje vinter flyttar ett gäng programledare in i en glasbur på ett torg någonstans i Sverige, med syfte att väcka uppmärksamhet kring och samla in pengar till en internationell humanitär katastrof. Förutom att bidra till något viktigt bjuds vi på en hel del underhållning i form av liveframträdanden, musik och gäster i buren. Här är allt vi vet om årets program.

Vilka datum sänds Musikhjälpen 2022?

I år kommer programmet att sändas mellan den 12 och 18 december.

Från vilken stad sänds Musikhjälpen?

Musikhjälpen kommer sändas från en glasbur på Kungstorget i Göteborg. Det är fjärde gången som Göteborg agerar värdstad – programmet sändes även därifrån 2009, 2011 och 2013.

– Att få ta Musikhjälpen tillbaka till Göteborg, som är en del av det här projektets vagga, är både väldigt spännande och kul. Det har gått nio år sedan senast och mycket har hänt sedan dess. Nu ser vi fram emot att sätta ner glasburen på en ny plats i stan, säger Karl-Johan Paulsson, SVT:s projektledare i ett pressmeddelande.

Vilka är programledare för Musikhjälpen 2022?

Vilka som kommer flytta in i buren och programleda oss genom Musikhjälpen i år är ännu oklart, men vi uppdaterar er så snart vi vet mer!

Vad är årets tema?

Förra årets tema var ”För en värld utan barnarbete”, och året innan det samlades det in pengar för att ingen människa ska lämnas utan vård. Varje år har Musikhjälpen ett nytt tema, och vilket som blir årets återstår att se.

Vilka artister och gäster kommer vi få se i programmet?

Förutom att buren brukar besökas av en rad gäster, så som skådespelare, komiker och gäster kopplade till temat, kan vi förvänta oss att få se en hel del liveframträdanden från artister även i år. Förra året fick vi se Veronica Maggio, Miss Li och James Blunt, för att bara nämna några. Vi uppdaterar er så snart vi vet mer om årets gäster och artister!

Följ Musikhjälpen live på SVT Play och i P3

Du kommer kunna följa programmet live dygnet runt på SVT Play och i Sveriges Radio P3. Stora delar av programmet sänds också i SVT2. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Tidigare år: Musikhjälpen 2021

Temat för Musikhjälpen 2021 var ”För en värld utan barnarbete” och tanken var att Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia skulle flytta in i glasburen och programleda oss under hela veckan. Men efter att Oscar Zia testades positivt för corona, och Anis Don Demina senare blev sjuk, fick de lämna programmet och ersättas av Kodjo Akolor och Linnea Henriksson. Under veckan samlades 54 306 748 kronor in.

Musikhjälpen programledare
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Tidigare år: Musikhjälpen 2020

Tema 2020 var ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Då startade publiken nära 800 000 engagemang och samlade in 48 miljoner kronor, enligt Sveriges Radio. Förra årets programledare var Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman.

Tidigare år: Musikhjälpen 2019

Temat för Musikhjälpen 2019 var ”Sex är inte ett vapen”. Förra årets upplaga av Musikhjälpen leddes av artisten Miriam Bryant, Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg. 50 572 139 kronor samlades in under veckan.

Tidigare år: Musikhjälpen 2018

Temat för Musikhjälpen 2018 var ”Alla har rätt att funka olika” med syftet att förbättra livet för personer med funktionsvariationer som bor i fattiga länder. Programmet direktsändes från Lund mellan den 10 och 16 december. Programledare var Daniel Adams-RayWilliam Spetz och Farah Abadi och programmet samlade under veckan in 50 550 204 kronor.

Tidigare år: Musikhjälpen 2017

Musikhjälpen 2017 sändes från Umeå mellan den 11 och 17 december. Programledare var Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi. Temat för Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” med syfte att förebygga att barn säljs i sexhandel. 74 410 363 kronor samlades in under veckan.

Hela listan: Musikhjälpen – tidigare städer och teman

 • 2008: Malmö, tema: 67 miljoner flyktingar behöver din hjälp
 • 2009: Göteborg, tema: Din musik stoppar malaria
 • 2010: Malmö, tema: Barn är inte till salu
 • 2011: Göteborg, tema: Alla flickor har rätt att gå i skolan
 • 2012: Malmö, tema: Barnen i slummen har rätt till rent vatten
 • 2013: Göteborg, tema: Alla tjejers rätt att överleva sin graviditet
 • 2014: Uppsala, tema: Hjälp oss stoppa spridningen av hiv
 • 2015: Linköping, tema: Ingen ska behöva fly undan klimatet
 • 2016: Örebro, tema: Barn i krig har rätt att gå i skolan
 • 2017: Umeå, tema: Barn är inte salu
 • 2018: Lund, tema: Alla har rätt att funka olika
 • 2019: Västerås, tema: Sex är inte ett vapen
 • 2020: Stockholm, tema: Ingen människa ska lämnas utan vård
 • 2021: Norrköping, tema: För en värld utan barnarbete

Prenumerera på MysMejlet – Sveriges mysigaste månadsmejl

* Obligatoriska fält
Genom att välja ”ja” godkänner du att vi hanterar dina uppgifter enligt VeckoRevyns personuppgiftspolicy.
Genom att godkänna accepterar du att vår plattform Mailchimp behandlar din data.Du hittar mer information om Mailchimp här.