in

De är programledare för Musikhjälpen 2020

musikhjälpen programledare artister 2020
Bildkälla: Mattias Ahlm / Sverigesradio

Den 14 december går startskottet för Musikhjälpen 2020 – och nu vet vi vilka som leder programmet i år. Mer

Vilka är programledare för Musikhjälpen 2020?

Årets programledare är Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman. Farah Abadi, som är programledare i både radio och TV, har lett programmet tre gånger tidigare. Men för Brita Zackari och Felix Sandman blir det första gången. Däremot har sångaren och skådespelaren Felix medverkat som artist i Musikhjälpen varje år sedan 2014. Brita, som är programledare, författare och poddare, har även hon medverkat i programmet tidigare men då som gäst.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin, säger Brita Zackari till Sveriges radio.

Unikt för Musikhjälpen är att programledarna under hela veckan bor i samma glasbur som programmet sänds ifrån.

Vad är årets tema för Musikhjälpen?

Temat för årets upplaga av Musikhjälpen är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Pengarna som samlas in under veckan ska gå till att stärka internationella projekt som arbetar tillsammans med lokalsamhället för att människor ska få bättre tillgång till likvärdig vård.

– Musikhjälpen ska bidra till att förbättra allas rätt till vård. En god hälsa är inte bara en grundläggande mänsklig rättighet, det är också en förutsättning för människor att nå sin fulla potential, bidra till ett samhälles utveckling och att minska fattigdom, säger Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen i ett pressmeddelande.

Vilka datum sänds Musikhjälpen 2020?

Musikhjälpen kommer direktsändas dygnet runt mellan den 14 och 20 december.

Från vilken stad sänds Musikhjälpen 2020?

För första gången är Norrköping värdstad för Musikhjälpen och programmet kommer sändas från en glasbur på Gamla Torget. Det är trettonde året som Musikhjälpen sänds men från vilken stad varierar från år till år. Tidigare har programmet bland annat sänts från Göteborg, Malmö och Umeå.

– Vi är väldigt glada och stolta att få ett evenemang som Musikhjälpen till Norrköping. 2020 är ett unikt år på många sätt och årets upplaga av Musikhjälpen blir inte likt något tidigare år. Norrköping är en stark musikstad och vi ser fram emot att bidra med engagemang, värme och gemenskap, säger Åsa-Karin Svensson, enhetschef för Kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun, till SVT.

Vilka artister uppträder på Musikhjälpen 2020?

Ännu har inga artister presenterats, men Musikhjälpen brukar vara ett kändistätt program. På grund av pandemin kommer man inte kunna se akterna live, och istället undersöker produktionen digitala lösningar. Förra året såg vi gäster som Zara Larsson, Sabina Ddumba, Molly Sandén, Oscar Zia, Imenella och Benjamin Ingrosso i buren.

Följ Musikhjälpen live på SVT Play

Programmet kommer sändas live, dygnet runt, på SVT Play. Programmet sänds även dygnet runt i MH-appen och i Sveriges Radio P3.

Tidigare år: Musikhjälpen 2019

Temat för Musikhjälpen 2019 var ”Sex är inte ett vapen”. Förra årets upplaga av Musikhjälpen leddes av artisten Miriam Bryant, programledaren Farah Abadi och komikern Daniel Hallberg. 50 572 139 kronor samlades in under veckan.

Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant är programledare för Musikhjälpen 2019
Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant. Källa: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Tidigare år: Musikhjälpen 2018

Temat för Musikhjälpen 2018 var ”Alla har rätt att funka olika” med syftet att förbättra livet för personer med funktionsvariationer som bor i fattiga länder. Programmet direktsändes från Lund mellan den 10 och 16 december. Programledare var Daniel Adams-RayWilliam Spetz och Farah Abadi och programmet samlade under veckan in 50 550 204 kronor.

Tidigare år: Musikhjälpen 2017

Musikhjälpen 2017 sändes från Umeå mellan den 11 och 17 december. Programledare var Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi. Temat för Musikhjälpen 2017 var ”Barn är inte till salu” med syfte att förebygga att barn säljs i sexhandel. 74 410 363 kronor samlades in under veckan.

Hela listan: Musikhjälpen – tidigare städer och teman

 • 2008 – Malmö, tema: 67 miljoner flyktingar behöver din hjälp
 • 2009 – Göteborg, tema: Din musik stoppar malaria
 • 2010 – Malmö, tema: Barn är inte till salu
 • 2011 – Göteborg, tema: Alla flickor har rätt att gå i skolan
 • 2012 – Malmö, tema: Barnen i slummen har rätt till rent vatten
 • 2013 – Göteborg, tema: Alla tjejers rätt att överleva sin graviditet
 • 2014 – Uppsala, tema: Hjälp oss stoppa spridningen av hiv
 • 2015 – Linköping, tema: Ingen ska behöva fly undan klimatet
 • 2016 – Örebro, tema: Barn i krig har rätt att gå i skolan
 • 2017 – Umeå, tema: Barn är inte salu
 • 2018 – Lund, tema: Alla har rätt att funka olika
 • 2019 – Västerås, tema: Sex är inte ett vapen


Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!