in

Månadens bästa musik – här är den ultimata spellistan

manadens basta musik mars
Pressbild: Christine and the Queens

Februari var en fantastisk musikmånad, i alla fall om man ska tro Soraya Bay. Här har hon samlat de bästa släppen i en enda spellista! Mer

Årets kortaste månad har flugit förbi och vi har blivit #blessed med ännu mer fantastisk ny musik. Världens artister och musiker har på något sätt lyckats trycka in så mycket beroendeframkallande låtar på bara 28 dagar att februari har känts som ett konstant flöde av löjligt bra musik. Med så mycket låtar och så lite tid kan det vara svårt att navigera i djungeln av låtsläpp. Därför har maxat en hel spellista med det absolut nödvändigaste för att catcha upp på musikmånaden februari!

Månaden började med att Héloïse Letissier, aka Christine and the Queens, släppte singeln People, I’ve been sad. Om du inte sett henne framföra låten på YouTube-kanalen Colors Studios uppmanar jag dig att spana in det framträdandet direkt. Veckorna gick och under februaris sista skälvande dagar släpper Letissier en EP som endast kan beskrivas som briljant. En blandning av upptempo låtar som min personliga favorit Je disparaias dans tes bras och mjuka melodier som Nada komplementerar varandra perfekt. Kort och gott – om du ska lyssna på något så är det EP:n La vita nuova.

SAMI är mer känd som den enda halvan av Medina, som släppt låtar såsom Miss Decibel och Sista Minuten. Nu har han släppt sitt debutalbum Ögonstenar och tro mig, detta album har blivit min ögonsten. Av alla svenska släpp denna månaden är det SAMIs som landat högst hos mig. Han ger oss peak svensk pop tillsammans med Danny Saucedo på låten Innan du väcker mig och tillsammans med JireelBedöva mig, samt en hjärtekrossande ballad med Cherrie på låten Håll om mig. Jag har dansat, gråtit och lyssnat på repeat hela månaden ut.

Yung Lean är tillbaka och har släppt Boylife in EU och kör en exklusiv världsturné under 2020. Joji släppte singeln Run, Sam Smith har gett oss ännu en ballad om olycklig kärlek vid namn To Die For, och Newkid har släppt Över dig. Andra som släppt nytt är BENNETT feat. Fricky, Aminé, Mabel, Moonica Mac, Becky and the Birds, Mwuana, och Tame Impala, bland många andra. Följ listan på Spotify och få hela februaris bästa låtsläpp.