in

Månadens bästa musik: den enda spellistan du behöver

manadens basta musik januari
Dua Lipa / Warner

Soraya Bay guidar dig genom djungeln av (många och otroliga!) musiksläpp i januari. Här är enda spellistan du behöver ha i ditt liv! Mer

Kan vi alla komma överens om att musikåret 2020 började med en smäll? Tidningsrubrikerna domineras av streamingfusket på Spotify, Justin Bieber hånas och kritiseras för sitt sätt att marknadsföra singeln Yummy på sociala medier, och Billie Eilish blir den yngsta någonsin att bli nominerad och vinna i Grammy-galans tyngsta kategorier. Mitt i allt detta har det släppts ny musik från bland andra Dua Lipa, Hov1, Tove Lo, J Hus, Bombay Bicycle Club och många, många fler.

Det kan vara svårt att veta vilka nya låtar och album som förtjänar ens uppmärksamhet när det händer så mycket i musikvärlden. Därför har jag gjort det enkelt för er med en spellista som innehåller allt det bästa från musikmånaden januari

Dua Lipa, The Blaze och Hov1 bland det du ska lyssna på

Äntligen börjar det trilla in fler singlar från Dua Lipas superhypeade kommande album Future Nostalgia. Senaste singeln Physical andas 80-tal, något jag kommit att förvänta mig och älska. Synthar och en peppighet som är en mycket möjlig nod till Olivia Newton-Johns 80-talshit vid samma namn gör det svårt att sitta still.

The Blaze överraskade mig glatt med sin nya singel Somewhere. En drömmig, svävande låt med en personlig favorit på sång – Octavian. Det här är The Blaze första släpp sedan kritikerrosade albumet Dancehall kom ut 2018.

Mitt överlägset mest spelade albumet från januari är utan tvekan Bombay Bicycle Clubs fantastiska släpp Everything Else Has Gone Wrong. Det är inte ett nyskapande album – tvärtom låter det precis som man förväntar sig att ett Bombay Bicycle Club-album ska låta. Men jag äter upp det med hull och hår. Albumet låter som det nya decenniet – förhoppningsfullt, glatt och ljust. De bästa spåren är I Can Hardly Speak och Eat, Sleep, Wake (Nothing But You).

På den svenska sidan har vi ett mixtapesläpp från Hov1 där de på låtarna bland annat samplat det nya musikhoppet Moonica Mac och legendaren Veronica Maggio. Victor Leksell släppte singeln Svag, Lamix och Jireel släppte Stora, Tove Lo gav oss Bikini Porn, och Lorentz ser ut att vara på väg tillbaka in i rampljuset med singeln Intro tillsammans med Duvchi. Och vill du drömma dig bort till sommarsemester med vännerna är Calpe med Klara och Jag ett måste.

I listan hittar du allt detta och mer från artister som Lauv, Selena Gomez, Nicky Jam feat. Daddy Yankee, ROSALÍA, The 1975, blackbear och många, många fler. Enjoy!