in

Här är månadens bästa musik – samlad i en spellista

den bästa musiken maj
Ana Diaz / Sony music. Bild: Guy Aslan

I månadens spellista hittar vi ny musik från Ana Diaz, en remix med Beyoncé, en megahit från The 1975 och mycket mer. Luta dig tillbaka och tune in! Mer

I april släpptes Ana Diaz efterlängtade album Tröst och vatten och låt mig säga er – det lever upp till förväntningarna. Med sin träffsäkra känsla för text och melodi kastas man in i efterskalvet av en relation. Tillsammans med Ana får vi sörja, älta och trösta. Var och varannan rad går rakt in i själen och hjärtat kränger allt som oftast i takt med musiken. Hon hoppar mellan ballader och mer poppiga låtar och skiftena är sömlösa. Mina favoritlåtar på albumet är 100 och Det löser sig, och jag är bombsäker på att ni kommer hitta ett par favoriter ni med.

I mars landade Megan Thee Stallions singel Savage och internet gick sönder. Den blev viral och fullständigt dominerade på TikTok, det sociala mediet som kan ta en låt och göra den till en hit inom loppet av några timmar. I slutet av april kom remixen av mastodonthiten, och vem är featured om inte självaste Queen B! Beyoncé rappar, wailar och sjunger låten till nya höjder. Den här remixen får ni bara inte missa.

The 1975s singel If You’re Too Shy (Let Me Know) är den överlägset mest spelade låten för mig i april, tillsammans med THE SCOTTS av THE SCOTTS, Travis Scott och Kid Cudi, samt girl in reds midnight love. På den svenska sidan har vi låtar som gått minst lika heta – Gav Allt med Jireel, Victor Leksell och Reyn, Mares En sista minut och Thomas Stenströms Röda himlar.

Andra som släppt nytt i april är James Blake, Octavian, estraden, Lune, Drake, Ellen Kraus, Selena Gomez, Charli XCX, LÉON, Laleh, Joji, Fiona Apple och Kali Uchis tillsammans med många, många andra.