in

Här är månadens bästa musik – i en spellista

spellista månadens
Lil Baby. Bild: Pressbild/ Universal Music Group

Under juni släppte artister som Beyoncé och Lil Baby låtar för att uppmärksamma Black Lives Matter-rörelsen. I månadens spellista hittar vi också ny musik från Victor Leksell, Cherrie och Kanye West. Mer

Att prata om juni och i samma andetag inte nämna Black Lives Matter-rörelsen är omöjligt. Demonstrationerna och protesterna mot polisbrutalitet och den systematiska rasism som svarta möter dagligen har samlat miljontals runt om i hela världen. Musik har alltid varit ett sätt för människor att uttrycka smärta, orättvisor och förtryck. Det har även varit ett sätt att hämta styrka och mobilisera. Många svarta artister har under månaden släppt protestsånger och musikvideor för att uppmärksamma rörelsen och dessa är självklart inkluderade i månadens spellista med låtar från bland andra Anderson .Paak, DaBaby feat. Roddy Ricch, H.E.R., Beyoncé och Lil Baby.

I juni kom även Victor Leksells efterlängtade debutalbum, och oj vad jag har längtat. Hans megahit Svag låg som ohotad etta på topplistorna i 15 veckor och nu har vi fått ett helt album fyllt med hjärta-och-smärta-låtar. Det är ett debutalbum som släcker törsten på det mest tillfredsställande sätt, då vi fått dansanta låtar som Om igen, känslor av olycklig kärlek i Ha dig igen och en hejdundrande feature med låten Va min som är inspelad tillsammans med Jireel och Newkid. Ingen är förvånad över att flera av låtarna ligger stadigt på Spotifys topplista. Det här albumet är inte bara mitt sommaralbum, utan hela Sveriges.

Kanye West släppte tillsammans med Travis Scott singeln Wash Us In The Blood från sitt kommande album God’s Country, Erik Lundin gav oss singeln Apanage, och Cherrie levererade en riktigt härlig sommarhit med singeln Ingen annan än du. Andra som släppt fantastisk ny musik denna månad är Jelassi, Lamix, Jireel, Adel, Nea, Mares, Junior Brielle, 1.cuz feat. Einár, THEY., Lilla Namo, Jamkid, Teyana Taylor, John Legend, Mopiano, Imenella feat. Naod, Mona Masrour och många, många fler!

Månadens bästa musik – samlad i en spellista