in

Nu öppnar Gröna Lund igen – här är allt du behöver veta

gröna lund pris
Bildkälla: Calvin fitra Anggara / Unsplash

Äntligen! Efter en lång väntan öppnas portarna till Gröna Lund igen. Men vilka regler gäller? Kommer det arrangeras konserter i år? Och kommer det gå att köpa guldkortet? Vi har samlat all info du kan tänkas behöva. Mer

När öppnas Gröna Lund 2021?

Tivolit öppnar onsdagen den 2 juni.

Priser: vad kostar det att besöka Gröna Lund i år?

För att besöka Gröna Lund i sommar behöver man köpa en biljett som heter Ticket to ride. Den kostar från 325 kronor för vuxna (lite beroende på vilken dag du vill besöka nöjesparken). I priset ingår entré, fria åk och två Jetpass som låter dig ta expresskö till några av Gröna Lunds mest populära attraktioner. Om du vill besöka spökhuset, House of Nightmares, kostar det 50 kronor extra. Alla Gröna Lund-besök behöver förbokas och det kan du göra på tivolits hemsida.

Vilka öppettider gäller?

När du bokar ditt besök ska du också välja om du vill besöka nöjesparken på förmiddagen eller eftermiddagen. Du behöver även meddela vilken tid du anländer, allt för att minska köer och trängsel.

  • Förmiddagspass: 09.30-15.00
  • Eftermiddagspass: 15/16-22 (starttiden varierar beroende på dag)
gröna lund pris 2021
Bildkälla: Dmitry Mashkin / Unsplash

Gäller några särskilda regler till följd av corona?

För att säkra distansen mellan besökare släpps bara ett visst antal personer in på tivolit varje dag. Det är just därför du behöver förboka ditt besök, anlända vid en specifik tid och välja om du vill vara på Gröna Lund på förmiddagen eller eftermiddagen. Utöver det har nöjesparken vidtagit andra åtgärder, som distansmarkörer i köer och att man kan stå i digitala köer till vissa attraktioner istället för fysiska. På så sätt är det tänkt att trängseln ska minska!

Kan man köpa Guldkort i år?

Eftersom Gröna Lund bara tillåter ett visst antal gäster per dag kommer det inte gå att köpa Guldkort i år. Undantag finns för de som köpte Guldkort förra året som de inte kunde använda, eller som köpt ett Guldkort tidigare i år. Men samma regler gäller som för alla andra – alltså att man måste förboka sitt besök.

Hur blir det med konserterna på Gröna Lund 2021?

Vanligtvis bjuder somrarna på Gröna Lund på en hel del konserter och uppträdanden. Men i år kommer det inte arrangeras några konserter, så vi får nöja oss med att åka lite karuseller.

Här är den nya berg- och dalbanan Monster

Om du gillar höga höjder och djupa dalar är nya Monster något för dig! Berg- och dalbanan är ny för i år och i den åker du i en hastighet på 90 km/h, som högst är du 34 meter upp i luften samtidigt som du utsätts för 4,5 G-krafter.