in

Topp 5: Här är de bästa framträdandena i Idol 2023 (hittills!)

idol deltagare 2023
Idol 2023 topp 12. Fotograf: Emma Larusdottir / TV4.

Idol är i full gång och varje vecka ser vi de blivande artisterna göra fantastiska tolkningar. Vi listar våra favoriter från årets säsong! Mer

Hösten innebär att vi sitter bänkade framför tv:n varje fredagskväll för att kolla på Idol. Varje vecka är det är någon som sticker ut lite extra och som gör ett sådant där framträdande som man bara inte kan sluta tänka på. Vi har samlat våra favoriter (hittills) från årets säsong.

Här är listan – utan inbördes ordning.

1. Cimberly Wanyonyis tolkning av Greatest Love of All

Gåshud när Cimberly Wanyonyi sjöng Greatest Love of All! Temat för den fjärde fredagsfinalen var ”Superstars” och Cimberly valde att tolka Whitney Houston. Se framträdandet i videon nedan.

2. Jordan Rawling tolkar Euphoria

I den andra fredagsfinalen var temat ”Idol of fame” och de blivande stjärnskotten skulle välja en låt som en tidigare Idol-deltagare har gjort. Då passade Jordan Rawling på att tolka låten Euphoria av Loreen. Han drog ner tempot på låten och gjorde det väldigt bra! Det ser ut som Katia Mosally får riktig gåshud av framträdandet.

3. Saga Ludvigssons tolkning av Jolene

Under den tredje fredagsfinalen gjorde Saga Ludvigsson en tolkning av Dolly Partons Jolene. Till och med Loreen ser lite starstrucked ut när Saga går fram och sjunger framför henne.

4. Louisa Hoxha sjunger Fighter

16-åriga Louisa Hoxha sjöng Fighter av Christina Aguilera i den tredje fredagsfinalen. Se tolkningen i videon nedan. Hur bra?

5. Allt det vackra av Simon Näslund

Simon Näslund tolkade Benjamin Ingrossos låt Allt det vackra i en av säsongens fredagsfinaler. Vi tycker verkligen att Simon gör låten rättvisa! Nedan kan du se tolkningen.

När är det final i Idol?

Den stora finalen äger rum fredagen den 1 december på Avicii Arena i Stockholm.