in

Veckans bästa musik: spellistan du inte får missa

veckans spellista 12 juli

Soraya Bay guidar dig till den bästa musiken just nu, och o veckans lista återfinns bland annat Post Malone och ROSALÍA. Mer

ROSALÍA har sannerligen fått upp farten nu – i fredags kom två splitternya låtar och hon har precis spelat på gigantfestivalerna Glastonbury och Roskilde. De två låtarna kom paketerade som Fucking Money Man där låtarna Milionària och Dio$ No$ Libre Del Dinero återgår till hennes postmoderna flamenco-rötter. Vid en första lyssning kan det verka som om låtarna är så pass olika att de inte ens borde släppts tillsammans, men vid en djupdykning i texterna så börjar det falla på plats. Låtarna avhandlar varsin sida av vår världs mest älskade och hatade ting – pengar. I den första låten sjunger hon på katalanska om överflöd och lyx, medan hon i den andra låten ber Gud att befria oss från pengar. Det är som om Milionària handlar om ett jag innan pengar, och Dio$ No$ Libre Del Dinero om ett jag efter pengar. 

Som ni säkert kan gissa så älskar jag det, speciellt Dio$ No$ Libre Del Dinero, den lugna men samtidigt hektiskt stämningsfulla låten där ROSALÍA verkligen får visa upp sin röst och sin låtskrivarförmåga.

USA:s gosigaste rappare Post Malone har parat ihop sig med Young Thug och släppt Goodbyes, Ed Sheeran släpper ännu en singel från kommande albumet och denna gång är det Best Part of Me tillsammans med YEBBA, och Mona Masrour gör en strålande debut med låtarna Med tiden och Stanna i stunden. Andra som släppt nytt är bland annat Karakou, Mahalia feat. Burna Boy, Seedy och Esther.

Bland det gamla finner vi BANKS, 6LACK, Sia och Linnea Henriksson.