in

Idol 2020! De tävlar om att bli Sveriges nästa artist

idol

De tog sig igenom kvalveckan – här är alla som fortsätter tävla om att bli Sveriges nästa idol. MerNyhet! Missa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på senaste avsnittet och prenumerera här: Lyssna på fler avsnitt här!

Nu är det bara 13 kvar. Efter att ha tagit sig igenom audition, slutaudition och kvalveckan får några nu fortsätta tävla i Idols fredagsfinaler på TV4 – allt för att bli Sveriges nästa stora artist. Här är alla som tävlar i Idol 2020.

När börjar fredagsfinalerna i Idol 2020?

Höstens första fredagsfinal sänds fredag 25 september kl 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Här är alla deltagare i Idol 2020

 • Paulina Pancenkov, 20 år, från Bjuv.
 • Maya Arctaedius, 20 år, från Umeå.
 • Niklas Hultberg, 30 år, från Karlskrona.
 • Mattias Nederman, 26 år, från Skurup.
 • Ella Hedström, 22 år, från Täby.
 • Herman Silow, 23 år, från Stockholm.
 • Simon Karlsson, 26 år, från Upplands Väsby.
 • Caspar Camitz, 25 år, från Norrtälje.
 • Nova Luther, 16 år, från Stockholm.
 • Affe Hagström, 21 år, från Stockholm.
 • Nadja Holm, 22 år, från Piteå.
 • Indra Elg, 16 år, från Växjö.
 • Gabriel Abdulahad, 16 år, från Norrköping.

Mer om idolerna hittar du här nedan!

Paulina Pancenkov

Paulina Pancenkov är 20 år kommer från Bjuv, och är uppväxt i en musikalisk familj. Hon gjorde sin audition i Helsingborg där hon tävlade med låten ”Bang bang” av Ariana Grande, Nikki Minaj och Jessie J. Under kvalveckan tävlade hon med ”Ain’t my fault” av Zara Larsson.

Maya Arctaedius

Maya Arctaedius, 20 år, från Umeå, både skriver och producerar musik. Hon sökte till Idol i Sundsvall med ”Four five seconds” av Rihanna. Under kvalveckan tävlade hon med ”Scarred for life” av Sabina Ddumba.

Niklas Hultberg

Niklas Hultberg kommer från Karlskrona och är 30 år. Han arbetar som stridspilot, men har nu sökt sig till Idol för att förverkliga nästa dröm – att bli Sveriges nya stora artist. Under sin audition sjöng Niklas låten ”Bridge over troubled water” av Simon and Garfunkel. I kvalveckan tävlade han med ”Shut up and dance” av Walk the moon.

Mattias Nederman

Mattias Nederman är 26 år och kommer från Skurup. Sedan Mattias var 13 år har han sysslat med musik och spelat i olika band. Han gjorde audition i Helsingborg och sökte med låten ”Can’t help falling in love” av Elvis Presley. Under kvalveckan tävlade han med ”Adore you” av Harry Styles.

Ella Hedström

Ella Hedström är 22 år och kommer från en musikalisk familj i Täby. Det blev fyra ja från juryn när Ella uppträdde med Arvingarnas ”Eloise” under sin audition i Stockholm. I kvalveckan tävlade hon med ”Små lätta moln” av Pugh Rogefeldt.

Herman Silow

Herman Silow kommer från Stockholm och är 23 år. När Herman gjorde audition i Stockholm sökte han med låten ”La la la” av Sam Smith och Naughty Boy. Under kvalveckan uppträdde han med ”Take me to church” av Hozier.

Simon Karlsson

Sedan Simon Karlsson, 26 år, var tolv år har han hållit på med musik. Han kommer från Upplands Väsby och under audition i Stockholm sökte Simon med den egenskrivna låten ”Crossing waters”. I kvalveckan tävlade han med ”Way down we go” av KALEO.

Caspar Camitz

Caspar Camitz började hålla på med musik för sju år sedan. Han är 25 år, kommer från Norrtälje och under sin audition i Stockholm sökte han med den egenskrivna låten ”Cold train”. I kvalveckan tävlade han med ”Brother” av Matt Corby. Dessvärre missar han första fredagsfinalen, efter att ha testats positivt för coronaviruset.

Nova Luther

Nova Luther sökte till Idol med ”If I ain’t got you” av Alicia Keys. Efter slutaudition och solomomentet brukar idolerna vanligtvis få vänta på beskedet om de gått vidare till kvalveckan eller inte – men så var inte fallet för Nova, då juryn inte kunde hålla sig och meddelade att hon gått vidare till kvalveckan direkt – där hon uppträdde med ”Girl on fire” av Alicia Keys.

Affe Hagström

När Affe Hagström gjorde audition i Stockholm och sjöng låten ”Killing me softly” av Fugees blev det fyra ja från juryn. Han är 21 år, kommer från Stockholm och i Idols kvalvecka tävlade han med John Legends ”Ordinary People”

Gabriel Abdulahad

Gabriel Abdulahad är 16 år och kommer från Norrköping. Under sin audition tävlade Gabriel med låten ”Someone You Loved” av Lewis Capaldi. Under kvalveckan fick vi se honom tävla med ”Thinking out loud” av Ed Sheeran.

Nadja Holm

Det blev ett äkta ”Hallelujah moment” när Nadja Holm, 22 år från Piteå, sökte till Idol med låten ”Something’s got a hold of me” av Christina Aguilera. Vanligtvis jobbar Nadja på bank, men nu har det blivit dags att förverkliga drömmen om att bli Sveriges nästa idol. I kvalveckan tävlade hon med ”Breathin”’ av Ariana Grande.

Indra Elg

Indra Elg sökte till Idol med en egen version av Four Non Blondes ”What’s up”. Hon är 16 år, kommer från Växjö och i Idols kvalvecka tävlade hon med Adeles ”One and only”.

Vilka är med i juryn i år?

Årets idoljury består av Anders BaggeNikki AminiAlexander Kronlund och Kishti Tomita.

Vem är programledare för Idol 2020?

Programledare från Idol 2020 är Pär Lernström.

Följ Idol på Tv4, Tv4 play och i appen

En nyhet för i år är att Idol lanserar en ny interaktiv värld inuti Tv4 play- och C more-appen. I den kommer tittarna kunna följa sina idoler på ett nytt sätt, till exempel genom att rösta på vad deltagarna ska sjunga och vad de ska ha på sig. I apparna kommer tittarna också kunna se alla avsnitt och ta del av exklusivt material.

Audition till Idol hölls digitalt – då sökte rekordmånga till programmet

Första halvan av Idols auditionturné kunde genomföras som vanligt, men fick sedan avbrytas till följd av coronavirusets spridning. Istället genomfördes auditions digitalt i mars och april – något som ledde till att fler än någonsin sökte till programmet.

Vilken artist blev vinnare av Idol 2019?

Idols tidigare sexton säsonger har gett oss många stjärnor – bland andra Tove Styrke, Agnes Carlsson, Darin Zanyar, Amanda Fondell och Hanna Ferm. Förra årets vinnare blev Tusse Chiza. Se hans tolkning av Rise like a phoenix av Conchita Wurst här!