in

Idol 2020! Här är temat och låtarna som tävlar i semifinalen

idol
Idol-juryn ihop med Pär Lernström. Bildkälla: Pär Bäckstrand / Pressbild TV4

I veckans fredagsfinal ser vi idolerna i två olika nummer. Här är alla låtar som tävlar på fredag i Idol 2020! Mer

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020! Förra veckan fick Simon Karlsson lämna programmet, och nu är det bara fyra deltagare kvar som tävlar om att bli Sveriges nästa idol. Här är samtliga låtar som tävlar i fredagens semifinal!

Här är alla deltagare och låtarna som tävlar i fredagsfinalen

I semifinalen på fredag är det juryns val av låtar som gäller, och idolerna kommer att sjunga två låtar var. En låt som juryn har valt till idolerna och en som de har valt själva.

Här är låtarna som juryn har valt att idolerna ska sjunga:

  • Nadja Holm: ”Never forget you” av Zara Larsson, MNEK.
  • Caspar Camitz: ”River deep, mountain high” av Ike & Tina Turner.
  • Paulina Pancenkov: ”And I am telling you I’m not going” av Jennifer Hudson.
  • Nova Luther: ”Blow your mind” av Dua Lipa.

Här är låtarna som idolerna har valt själva:

  • Nadja Holm: ”Greedy” av Ariana Grande.
  • Caspar Camitz: ”Bang Bang” av Monophonics.
  • Paulina Pancenkov: ”Addicted To You” av Avicii.
  • Nova Luther: ”Roads” av Vargas & Lagola.

Nedan kan du läsa mer om idolerna!

Paulina Pancenkov

Paulina Pancenkov är 20 år, kommer från Bjuv, och har vuxit upp i en musikalisk familj. På hennes audition i Helsingborg fick vi höra henne sjunga sjunga ”Bang bang” med Ariana Grande, Jessie J och Nicki Minaj. Lite längre in i tävlingen sjöng hon den igen.

Nova Luther

När Nova Luther sökte till Idol var det med låten ”If I ain’t got you” av Alicia Keys. Under hennes slutaudition sjöng hon ”Runnin'” av Beyoncé och Naughty Boy. Lite längre in i tävlingen gjorde hon en favorit i repris. Se klippet nedan!

Nadja Holm

Det blev ett äkta ”Hallelujah moment” när Nadja Holm, 22 år från Piteå, sökte till Idol med låten ”Something’s got a hold of me” av Christina Aguilera. Lite längre in i tävlingen fick vi höra henne sjunga den igen.

Caspar Camitz

Caspar Camitz, 25 år, kommer från Norrtälje och under sin audition i Stockholm sökte han med den egenskrivna låten ”Cold train”. Lite längre in i tävlingen fick vi se honom sjunga den igen.

När börjar och när sänds Idol 2020?

Höstens första fredagsfinal sändes fredagen den 25 september kl 20.00 i TV4 och på TV4 Play, och pågår varje fredag fram till och med den 4 december.

Vilka är med i juryn i år?

Årets idoljury består av Anders BaggeNikki AminiAlexander Kronlund och Kishti Tomita.

Vem är programledare för Idol 2020?

Programledare för Idol 2020 är Pär Lernström.

Följ Idol på Tv4, Tv4 play och i appen

En nyhet för i år är att Idol lanserar en ny interaktiv värld inuti Tv4 play- och C more-appen. I den kommer tittarna kunna följa sina idoler på ett nytt sätt, till exempel genom att rösta på vad deltagarna ska sjunga och vad de ska ha på sig. I apparna kommer tittarna också kunna se alla avsnitt och ta del av exklusivt material.

Audition till Idol hölls digitalt – då sökte rekordmånga till programmet

Första halvan av Idols auditionturné kunde genomföras som vanligt, men fick sedan avbrytas till följd av coronavirusets spridning. Istället genomfördes auditions digitalt i mars och april – något som ledde till att fler än någonsin sökte till programmet.

Vilken artist blev vinnare av Idol 2019?

Idols tidigare sexton säsonger har gett oss många stjärnor – bland andra Tove Styrke, Agnes Carlsson, Darin Zanyar, Amanda Fondell och Hanna Ferm. Förra årets vinnare blev Tusse Chiza. Se hans tolkning av Rise like a phoenix av Conchita Wurst här!

Artikel av: Jenny Landström och Frida OlhedenMissa inte Horoskoppodden, där vi berättar för Sveriges härligaste profiler vilka de egentligen är med hjälp av astrologi! Lyssna på fler avsnitt här!