in

Anis Don Demina blir en del av Idol 2021 – här är allt om höstens program

Idol 2021 programledare
Pär Lernström och Anis Don Demina Idol 2021. Bildkälla: Magnus Ragnvid/TV4

Vem blir Sveriges nästa idol? Det får vi snart reda på! Här är allt du vill veta om Idol 2021. Mer

Snart börjar en ny jakt på Sverige nästa idol! Programmet som gett oss stjärnor som Tusse Chiza, Agnes Carlsson och Tove Styrke kommer i höst sända sin sjuttonde säsong – en säsong som ser ut att bjuda på en hel del nyheter. Förutom att Katia Mosally tar över Nicki Amiris plats i juryn, står det nu även klart att Anis Don Demina blir en del av Idol-gänget i höst. Tillsammans med Pär Lernström kommer han att programleda fredagsfinalerna.

– Det kommer bli otroligt roligt att göra det här tillsammans med Pär. Han är en förebild och riktig legend, så jag känner mig verkligen ärad över att få bli en del av Idol. Fan va kul vi kommer ha i höst, säger Anis Don Demina i ett pressmeddelande.

Men det är inte den enda nyheten som Idol bjuder på i år, för förutom fredagsfinalerna kommer Anis Don Demina även leda det nya TV4 Play-programmet Idolraketen. I programmet kommer han, mitt under pågående tävling, ge sig ut på en sökturné efter Sveriges nästa artist. Så för alla som missade att söka under våren är det inte kört än! Här är allt vi vet om Idol och Idolraketen.

premiär idol 2021
Anis Don Demina Idol. Bildkälla: Magnus Ragnvid/TV4

När börjar Idol 2021?

Årets säsong går av stapeln den 23 augusti. Auditions och uttagningar till programmet har pågått under våren 2021, men för dig som drömmer om att bli Sveriges nästa stora artist finns det fler chanser att komma med i programmet. I Idolraketen ger sig Anis Don Demina ut på jakt efter alla talanger som missat att söka till Idol under vårens digitala auditions. Dessa talanger får sedan chansen att ta sig direkt till den pågående tävlingen.

– Det är roligt att vi har så många nya moment och nyheter i årets Idol. Vi är också väldigt glada att vi lyckats få med en skicklig artist och underhållare som Anis Don Demina. Det kommer att bli en rolig och spännande Idol-säsong, säger Malin Knave exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

När och var sänds Idolraketen?

Idolraketen kommer att sändas i fyra delar på TV4 Play. Programmet har premiär den 25 augusti och visas på onsdagar.

Följ Idol 2021 på TV4, TV4 Play och i appen

Förutom att följa Idol på TV4 och TV4 Play kan du även följa programmet i Tv4 Play- och C more-appen. I den kan tittarna följa sina idoler på ett nytt sätt, till exempel genom att rösta på vad deltagarna ska sjunga och vad de ska ha på sig på fredagsfinalerna. I apparna kommer tittarna också kunna se alla avsnitt och ta del av exklusivt material.

Vilka är med i Idoljuryn?

I december 2020 meddelade Nicki Amiri att hon inte kommer vara en del av juryn nästa säsong. Den som tar hennes plats är Katia Mosally, och förutom henne består juryn av Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund.

Katia har tidigare jobbat som ”international marketing director” på skivbolaget Capitol Records, med att promota artister som Lady Gaga, Billie Eilish och Ariana Grande. Hon säger i ett pressmeddelande att hon kommer fokusera på att hitta personer som har ”hela paketet” och hon värnar dessutom om ”girlpower”.

– Det har alltid varit viktigt för mig att visa att tjejer inte är begränsade av de regler som samhället ibland sätter upp för oss.

Idoljury 2021
Katia Mosally. Bildkälla: Daniel Sahlberg/TV4

Vem är programledare för Idol 2021?

Tidigare har Pär Lernström själv axlat rollen som programledare, men nu får han alltså sällskap av Anis Don Demina.

Vem blev vinnare av idol 2020?

Förra året stod Nadja Holm som vinnare av Idol. Detta efter att ha vunnit över Paulina Pancenkov i finalen. Så här såg det ut då!

Här är alla vinnare av Idol – från 2004 till 2020

 • 2004: Daniel Lindström
 • 2005: Agnes Carlsson
 • 2006: Markus Fagervall
 • 2007: Marie Picasso
 • 2008: Kevin Borg
 • 2009: Erik Grönvall
 • 2010: Jay Smith
 • 2011: Amanda Fondell
 • 2012: Inställt
 • 2013: Kevin Walker
 • 2014: Lisa Ajax
 • 2015: Martin Almgren
 • 2016: Liam Cacatian Thomassen
 • 2017: Chris Kläfford
 • 2018: Sebastian Walldén
 • 2019: Tusse Chiza
 • 2020: Nadja Holm

Vilken artist blev vinnare av Idol 2019?

Förra årets vinnare blev Tusse Chiza, som senare vann Melodifestivalen 2020.

Artikel av: Jenny Landström, Amanda Almius och Frida Olheden