in

Därför rakade Britney Spears av sig håret – och 5 andra avslöjanden i hennes nya självbiografi

britney spears bok
Bildkälla: Musikvideo till Oops!... I Did It Again

Varför rakade Britney Spears av sig håret 2007? Och vad är anledningen till att det tog slut med expojkvännen Justin Timberlake? Det får vi reda på i hennes nya självbiografi. Mer

Popikonen Britney Spears är aktuell med sin självbiografi ”The Woman In Me”. Boken lanseras den 24 oktober, men redan nu har flera tidningar och nyhetssidor fått ta del av uppgifter från den. VeckoRevyn listar några avslöjanden från boken.

1. Justin Timberlake var otrogen mot Britney Spears

I självbiografin skriver popstjärnan att hennes före detta pojkvän Justin Timberlake var otrogen mot henne, enligt TMZ. När förhållandet tog slut 2002 ryktades det i media om att Britney Spears varit otrogen och därmed varit anledningen till uppbrottet. Men nu, drygt 20 år senare, menar hon att det var Justin Timberlake som var otrogen mot henne (med en annan kändis!).

2. Bekräftar att hon också var otrogen

I boken bekräftar artisten dock att hon också var otrogen under förhållandet. Men enligt henne ska det endast ha skett en gång och efter det att hon fick reda på att Justin Timberlake varit otrogen mot henne, enligt The Sun.

3. Gjorde en abort under förhållandet

I självbiografin avslöjas att hon blev gravid med Justin Timberlakes barn, men att han verkligen inte ville bli pappa. Det ska ha varit anledningen till att hon gjorde en abort, enligt People. I biografin skriver hon att:

”Det var en överraskning, men för mig var det ingen tragedi. Jag älskade Justin så mycket. Jag förväntade mig att vi skulle skapa en familj tillsammans en dag.”

”Men Justin var definitivt inte glad över graviditeten. Han sa att vi inte var redo att ha ett barn i våra liv – att vi var alldeles för unga.”

Idag har Britney Spears två barn, Jayden James Federline och Sean Preston Federline, tillsammans med ex-maken Kevin Federline. Barnen bor med pappan, men hon har fortfarande en bra relation med dem. I biografin skriver hon att det var en dröm att äntligen starta en familj, enligt Captial FM.

4. Flingen med Colin Farell

Popstjärnan berättar om en kort fling hon hade med skådespelaren Colin Farell, strax efter uppbrottet med Justin Timberlake. Hon skriver att Justin Timberlake låg med sex eller sju olika tjejer veckorna efter de gjorde slut, men att hon hade svårt att gå vidare. Men i ett försök att göra det hade en kort relation med Colin Farell under 2003. Paret ska ha bråkat konstant i två veckor och det ledde aldrig till något seriöst, enligt Time.

5. Anledningen till att hon rakade håret

Under 2007 rakade Britney Spears av allt sitt hår, och den här perioden kommer nog alltid vara hennes mest omskrivna i media.

Anledningen ska vara att hon i hela sitt liv har blivit ”stirrad på så mycket” och var irriterad över att hennes utseende konstant granskades. I biografin skriver hon att beteendet var en slags protest mot hur hon hade blivit behandlad.

Hon skriver även att hon var ”out of her mind with grief” just då, eftersom hennes moster hade gått bort. Samtidigt gick hon igenom en vårdnadstvist med Kevin Federline, skriver New York Times. I biografin berättar hon om sin svåra förlossningsdepression, att hon kände sig övergiven av sin man, och att det var som tortyr att separeras från sina två bebisar.

britney spears justin timberlake
Bildkälla: Musikvideon till …Baby One More Time

6. Om tiden under pappans förmyndarskap

Britney Spears pappa, Jamie Spears, var stjärnans förmyndare från 2008 fram till 2021. Pappan hade kontroll över hennes ekonomi och privatliv – inklusive vem hon kunde dejta eller umgås med. Hon gick med på att vara under förmyndarskapet för att det gjorde att hon kunde träffa sina barn, men hon tycker inte att hon blev rättfärdigt behandlad.

”Jag vet att jag hade betett mig vilt, men det fanns ingenting som kunde rättfärdiga att de behandlade mig som en bankrånare”, skriver hon i boken.

Hon försökte bryta sig loss från förmyndarskapet och enligt henne var 2018 början på slutet. Hon tvingades till rehab och fansen startade rörelsen #FreeBritney. I biografin berättar hon om hur tacksam hon är att fansen stod upp för henne.