in

5 dissar till Liam Hemsworth i Miley Cyrus nya singel

mile2
Miley Cyrus i musikvideon "flowers". Bild: Youtube

Fansen är övertygade – Miley Cyrus nya singel ”Flowers” är en diss till ex-maken Liam Hemsworth. Här är fem saker i låten och musikvideon som tyder på det! Mer

Den 13 januari släppte Miley Cyrus singel ”Flowers” som tillhör hennes nästkommande album ”Endless Summer Vacation”. Låten har redan blivit en snackis på internet, eftersom fansen menar att den inte bara är en ”self-love anthem” – utan också en diss mot artisten ex-make Liam Hemsworth. Fansen spekulerar i att det finns ett antal så kallade ”easter eggs” i singeln, som är ledtrådar till låtens egentliga mening. Här är alla vi har hittat!

1. Låten släpptes på Hemsworths födelsedag

”Flowers” släpptes den 13 januari, samma datum som ex-maken fyller år. Miley Cyrus och Liam Hemsworth träffades på inspelningen av filmen ”The Last Song” 2010. Paret dejtade från och till i flera år, gifte sig 2018 och skilde sig sedan ett år senare.

Namnlost 1 1
Liam Hemsworth i rollen som ”Gale” i filmen Hunger Games.

2. Singeln liknar Bruno Mars låt ”When I Was Your Man”

Fansen har spekulerat i att Liam Hemsworth dedikerade ”When I Was Your Man” till Miley Cyrus under deras första förlovning 2013, rapporterar Billboard. När den nya singeln släpptes påpekade fansen att det fanns vissa likheter i de två låtarna. Avgör själv i Tiktok-klippet nedan!

3. Incidenten på röda mattan

2019, när paret klev på röda mattan för Vanity Fairs Oscarsfest, frågade en av reportrarna om hur ett dansnummer med paret skulle se ut. Varpå Miley Cyrus började dansa, medan Liam Hemsworth snabbt därefter sa till henne att: ”Vi gör inte detta nu, inte på röda mattan”.

En Twitter-användare har lagt upp klippet från röda mattan sida vid sida med ett klipp från musikvideon där Miley Cyrus verkar göra en liknande dans – medan sångtexten ”I can love me better” spelas i bakgrunden.

4. Liam Hemsworths svarta kavaj

Nästa ledtråd kommer också från ett ögonblick på röda mattan! I musikvideon dansar Miley Cyrus i en oversized svart kavaj. Enligt fansen kan det möjligtvis vara samma (eller en liknande) kavaj som Liam Hemsworth hade på sig på premiären av Avengers: Endgame. Premiären blev även den en snackis då Liam Hemsworth sa till Miley Cyrus att ”uppföra sig för en gångs skull” efter att hon låtsades slicka på honom framför kamerorna.

5. Singelns första vers kan handla om The Woolsey Fire 2018

I den första versen av låten sjunger hon att: ”We were good, we were gold, kind of dream that can’t be sold, we were right til we weren’t, built a home and watched it burn,”. Miley Cyrus var en av dem som förlorade sitt hem under den så kallade Woolsey Fire nära Los Angeles i södra Kalifornien 2018 – där hon bodde tillsammans med Liam Hemsworth. Hon har också tidigare sagt i en intervju med Vanity Fair från 2019 att branden var en av sakerna som gjorde att paret gifte sedan sig. “When you experience what we experienced together with someone, it is like glue. You’re the only two people in the world who can understand”, säger hon i intervjun.

Trots att fansen verkar ganska säkra, har Miley Cyrus inte bekräftat uppgifterna om att den nya singeln handlar om relationen med ex-maken.