in

Vad är väl en bal på slottet?

ebba bal
index.xml

Välkommen till din nya VeckoRevyn! Det rasar in mejlfrågor om klänningar till vårens fester och baler. På er begäran: på sidan 36 visar vi vårens balmode, och på sidan 23 får du ett gäng smarta knep inför festkvällen.

Mer

Vårbal, så magiskt och – så lätt hänt – även ganska tragiskt. Jag kommer ihåg vårbalen på Samskolan hemma i Göteborg. Eller rättare sagt på Marstrand, där den gick av stapeln, en solig majkväll. Skyhöga förväntningar. Men det började inte speciellt bra.

Jag missade bussarna från Götaplatsen, som alla skulle åka i gemensamt, eftersom jag stod hemma i köket och svettades när mamma sydde ihop mig i min klänning. Jag var (surprise!) ute i sista minuten, mamma och jag hade samma dag åkt till en tygaffär. En bit ljusrosa paljettresår fick bli en topp, rosa sidentyg och några meter tyll fick bli kjolen, som alltså syddes ihop när bussarna gick. Snälla mamma hoppade i bilen och jagade efter balbussarna hela vägen ut till Marstrand. Jag sminkade mig i bilspegeln. Vi hann aldrig ikapp, så jag snubblade ensam fram längs kajen (kullerstenar + högklackat = ingen lyckad kombination) och kom fram med en högröd nyans i ansiktet som matchade min rosa prinsessklänning … Dåligt.
Och nej, någon kavaljer hade jag inte heller. Den som jag i hemlighet och in i det sista
hoppades på (men i verkligheten visste aldrig skulle fråga)? Han hånglade med en annan, tror inte ens att jag fick en dans.

Middagen var hyfsat hemsk, med den härliga (!) uppdelningen av coola bord, töntiga bord och de där typerna som befann sig i ingenmansland. Var faktiskt tvungen att ringa min bästis när jag skrev det här, för att fråga vilket gäng jag hade tillhört? Jag minns inte, inte hon heller. Kanske har jag förträngt?
Jag tror det.

Men kvällen slutade faktiskt bra. Vi var ett gäng från klassen som sov över i vårt hus, och åt varmkorv och ostsmörgåsar till fyra på morgonen. Nattmat är alltid ett bra avslut på kvällen, det håller jag fast vid än i dag (Stureplanskvällen slutar ofta på Max).  
Vem var Victoria Silvstedt på sin vårbal? Cool, töntig eller ingenting? Läs om mitt möte med den fascinerande superblondinen på sidan 18. Men jag sätter en peng på att hon hade den där dragningskraften redan då. Trevlig läsning, vi ses i bloggen!

PS. Missa inte nästa nummer, då har vi samlat säsongens snyggaste bikinis. Beach 2007, det drar ihop sig … Hu. Själv kämpar jag med att gå till gymmet, och satsar på att börja springa. Följ mina framsteg (och baksteg!) på min blogg.
Ciao!

6 SAKER JAG VILL HA I PÅSKÄGGET:

1. Grapefrukt-chock
The Body shop lanserar en härlig vårnyhet: favoriten body butter med grapefrukt-doft (165 kr). Fräscht, uppiggande och fantastiskt mjukgörande. Den matchande kroppsskrubben (215 kr) är supereffektiv!

termos

2. Varm choklad-termos
Vårväder = picknick-väder! Då önskar jag mig en piffig termos, den här kommer från Lagerhaus och kostar från 119 kr. 

pilots

3. Pilot-solglasögon
Förra årets trend stannar kvar, pilotisar är coolt. Jag älskar Wedins för 99 kr, finns i gult, rosa och vitt!

4. Outlet-resa till Florens
Åh, jag längtar, längtar, längtar efter att ta en tripp till Florens med mina tjejkompisar, hyra en bil och dra iväg och fynda på alla grymma outlets!

5. Påskfint hemma hos mig
Trots att jag sticker iväg till Sälen och åker längdskidor i påsk, så vill jag ha påskfint hemma. Gula detaljer är dessutom snyggt även när påsken är över … Vas från Lagerhaus, 139 kr.

converse

6. Converse-comeback
Rosa, vita och mörkblå! Klassiska Converse All stars (599 kr) är coolare än någonsin. Slitna. Sprillans nya är ocoolt.