in

Ta ställning!

När vi snackar sex kommer vi gärna in på ställningar. ”Vilken är din favoritställning? Har du prövat den här? Men va, är DET skönt?”. Jag älskar det där tugget. Att veta hur andra gör är ju så inspirerande! Och fascinerande. Mer

Jag är kaske inte typen som dinglar runt i en sexgunga och gymnastiska övningar lämnade jag bakom mig med den obligatoriska skolgympan. Men jag är nyfiken och testar gärna något nytt jag fått nys om. Går det inte – om det är krångligt, bökigt eller kanske till och med gör ont – ja, då är det bara garva åt det (eller säga ”aj det gör ont”) och gå vidare i livet.

Att prova på olika ställningar är det ultimata sättet att lära känna dig själv och din partner sexuellt, att förstå hur du vill och inte vill ha det. Det är också den absolut bästa, för att inte säga enklaste, vägen att gå om sexlivet slumrat till och behöver sig en liten kick.
Men det får inte bli ett stressmoment – speciellt om du är i böjan av ditt sexliv. Det är inte alls konstigt att tycka att missionären är den skönaste ställningen och att ”lejontämjerskan” och allt vad de heter mest innebär en massa förvirrande logistik och att kramp i benen. Ta det när suget kommer, OM det kommer.

För trots att variation är en alldeles utmärkt krydda för bra sex, så är det på inga villkor en förutsättning. Absolut inte. Det som är så härligt (och samtidigt jävligt) i livet i allmänhet och sexlivet i synnerhet är att vi är så olika. Så. Fruktansvärt. Olika. Min favoritställning kanske ger dig uppstötningar, medan det som får dig knäsvag av njutning kanske får mig att börja tänka på vad jag ska äta till frukost imorgon. Det går liksom inte att sätta några regler för vad som är rätt eller fel, du har friheten att tycka om precis vad du vill. Och så gäller det förstås att hitta en partner som inte har helt skilda preferenser från dig själv …

Med detta sagt vill jag dela med mig av två universaltips, som funkar vare sig du föredrar lugna traditionella ställningar eller extrema utsvävningar – men är sugen på lite variation:
1. Modifikation
Det lättaste sättet att hitta nya favoriter är att använda sig av gamla favoriter. Gillar du missionären? Släng upp benen på killens axlar. Eller lyft på höfterna. Helt plötsligt har ni prövat två nya ställningar och kanske hittat punkter du inte visste fanns … Konstigare än så är det inte.
2. Inspiration
Tryter fantasin och ni inte orkar eller vill traska till närmsta bokhandel och köpa en svindyr Kama Sutra-bok, så finns massor av ställningsguider på nätet. På sexinfo101.com hittar du all inspiration du behöver. Även på min blogg dyker det upp en hel del ställningsguider och länkar. Gör helst efterforskningarna tillsammans med din partner (om du har någon) eftersom bara det har en upphetsande effekt … Och just det, glöm beskrivningar som inte har bilder – jag lovar, man fattar ingenting!

Så gott folk: Ta ställning! Sedan VILKEN ställning du tar, ja det lägger jag mig inte i.