in

Sluta orgasm-hetsa!

hannah
Sluta orgasm-hetsa!

För en tid sedan blev jag intervjuad av ”Tendens” i P1. Ämnet var sexualitet och sexualisering. Jag berättade om tendenserna jag ser på området, vilket jag främst kan göra genom de tankar och frågor jag får från er läsare. Eftersom många av er nog inte lyssnar på djuplodande samhällsprogram i P1 (inte för att ni inte skulle vara intresserade, utan för att de sänds mitt på dagen då ni har annat för er), så vill jag berätta om vad jag ser och var jag står i frågan.

Mer

De läsarmail som är i klar majoritet är de med frågor som ”Hur får jag orgasm?”, ”Varför får jag inte orgasm?” och ”Vad är det för fel på mig som inte får orgasm?”. Så vad kan jag utröna av detta? Jo, att ni har blivit lurade! Jag förstår inte vem som har sagt att ALLA får orgasm, att det är lätt och – viktigast av allt – att det är själva samlaget som framkallar orgasmen. Jag förstår inte varför någon vill få så många unga kvinnor att känna sig otillräckliga, förvirrade och ”onormala” . För det är ljug. 

Förresten, vem det är som luras vet jag faktiskt. Vi blir ständigt bombarderade med budskapet att vi inte blir fullständiga individer om vi inte får orgasm. ”Tio steg till den ultimata orgasmen” eller ”Orgasmskolan du måste gå” är inte helt ovanliga så kallade puffar på magasin, tv-program och hemsidor riktade till just den målgrupp som inte behöver höra sådant skitsnack – unga kvinnor. Sådana puffar förutsätter att en orgasm skulle vara det absoluta och slutgiltiga målet för alla kvinnor och våra sexliv. Så dumt. Det är denna mediala föreställning som gör att många får ångest bara av tanken på sex – något som jag inte önskar min värsta fiende.
Långt ifrån alla får alltid orgasm. Något fler får det ibland. Det är INTE många som får det under själva samlaget, utan behöver beröring (egen eller annans). Och de flesta får det definitivt inte i början av sitt sexuellt aktiva liv, utan måste först lära känna sin kropp, sina preferenser och sin partner, vilket kan ta år. För det viktigaste av allt är att du är avslappnad. Däremot är det väldigt många av oss som kan njuta av sex utan orgasm, och jag ser de som en trevlig bonus. Så om alla bara kan sluta hetsa oss om den där jäkla orgasmen, så att vi kan relaxa och njuta av sex så mycket eller lite vi vill, med eller utan orgasm, så lovar jag att resultatet kommer att bli mer orgasmer åt folket!