in

”Skippa BH:n, skratta högt och drick milkshake” – detta lovar jag min sommarkropp

irena pozar

Hej kroppen. Jag vet att vi inte alltid är överens. Ibland är vi jävligt arga på varandra. Särskilt på sommaren. Men i år tänker jag begrava stridsyxan. Jag vill låta dig ta vara på, och tycka om, dig. Här är mina löften till dig, kroppen: Mer

Jag lovar att inte vara arg på dig för att du inte ser ut som för några år sedan. Att inte titta på bilder på dig och tänka: ”Vad fan hände?”. Jag lovar att inte klämma på magen och försöka mäta fettet mellan fingrarna.

Jag lovar att låta dig ha bikini fast det känns obekvämt i huvudet. För jag vet ju att det är det du trivs bäst i och vill ha på dig. Jag lovar också att köpa ännu fler korta kjolar som gör att trosorna syns. Att skita i att andra glor.

Jag lovar att backa dig. Att tacka dig för att du somnar i tid, går till jobbet och umgås med vänner. Jag lovar också att tacka dig för att du låter mig vara ute länge och dansa, komma försent till jobbet och ibland bara vara själv. Vad som än händer kommer det liksom alltid vara vi. Jag blir inte av med dig, och du blir inte av med mig.

Jag lovar att stötta dig när du blir så arg att kinderna blir röda och tårarna rinner. Du har rätt att vara arg. Världen är sjukt jävla orättvis och som kvinnokropp är du extremt utsatt. För tafs, ord och rädslor.

Jag lovar att sluta kommentera andra kroppar och att säga ifrån när andra kommenterar min. Jag lovar att börja följa flera olika kroppar på Instagram och jag lovar att i provrum aldrig tänka: ”Det här är inte fint på min kropp”. Kroppar är inte gjorda för kläder, kläder är gjorda för kroppar.

Jag lovar att mata dig med det du är sugen på. Ja, även om det är hamburgare och milkshake. Att inte bli arg på dig när du inte orkar träna och när den enda träningen du får är att småspringa hem efter att du varit ute och är rädd för att gå ensam.

Jag lovar att klä dig i höga klackar fast det inte ser så fint ut när du går i dem. Jag lovar också att ha flats och skita i att benen känns korta och tjocka.

Jag lovar att låta dig skratta högt och länge. Att inte hindra impulser som får dig att vilja skrika, gråta och springa. Att ha magtröja, ta av BH:n och leva life. Jag lovar att börja respektera dig. På riktigt.