in

Singelskapet visade min baksida

SEX & KÄRLEK. Konversation mellan mig och min icke-singel-väninna häromdagen, hon lite småtrött på förhållandelivet, jag lite småtrött på singellivet:

Mer

Jag: Men det måste ändå vara skönt att alltid ha någon vid din sida, någon som alltid stöttar och står upp för dig. Och så slipper du de där ensamma skitkvällarna… (Stor suck och blick ner i det jättestora rödvinsglaset.)
Hon: Ja, jo. Men det är väl ändå skönt att vara fri, att kunna träffa vem du vill, när du vill. Göra vad du vill, när du vill. Att vara 24 och bara leva livet! (Drömsk blick snett uppåt vänster.)
Jag: Jo, ja. Men det är jag trött på nu … Jag vill gå på nördiga parmiddagar och åka till Ikea tillsammans på söndagar.

Min sista replik sade jag just för att Ikea är en plats ifrån vilken jag har ett så smärtsamt singelminne. När jag skulle flytta hemifrån (själv) så var jag på Ikea (själv) för att shoppa större delen av inredningen till min nya lya. Inte lite lådor alltså. Aldrig har jag känt mig så malplacerad i tvåsamhetens välde som då. Familjer, par och andra mysiga konstellationer hjälptes åt att packa sina påsar och baxa ut sina gemensamma inköp till herrgårdsvagnarna, medan jag – med för låga byxor – var tvungen att bära upp matstolslådorna framifrån och samtidigt försöka styra vagnen som de låg på mot min alldeles för lilla bil. När allt jag egentligen ville var att festa loss på en femkronorskorv tillsammans med någon så svettades och ramlade jag – och visade större delen av mina bakre regioner – inför en parkering full av tvåsamhet. Någon snäll halva av ett par kom med ögon full av ömkan fram och frågade om jag behövde hjälp? Om jag nu inte lyckas haffa en boyfriend, så ska jag väl ändå lyckas handla på Ikea, tyckte jag. ”Nej, tack”, sa jag ansträngt och blåste håret från ögonen (men det gick inte så bra då det var svetten i ansiktet som höll hårtesten kvar över min sikt). ”Det går bra, tack.”

Det låter verkligen sorgligt och bittert, jag vet. Och så kändes det också… Men grejen är att det GICK bra. Så klart. Det gör det alltid. Och efteråt känns det fan så bra. Att ha lyckats ta mig ur situationer där samhället förutsätter att man är två har gjort mig stolt, självsäker och nästan överjävligt envis. För även om jag stöter på en massa obehagliga hinder, så är jag alltid övertygad om de går att ta sig förbi. Visst har singelskapet sina baksidor (just där på

Ikea -parkeringen visade sig både singelskapets och MIN baksida). Men trots att det givit mig en
del smärtsamma minnen, så har det givit mig så många fantastiska minnen,  hysteriska stories och sköna stunder att det är värt att skriva en bok om.

Så låt oss slå ett slag för singelskapet! Inte för att det är bättre än något annat – utan för att det är en konstellation som sällan premieras. Men nu jäklar! I VR nummer 14 koncentrerar vi oss på dig singeltjej!  Att hitta heta och åtråvärda singelkillar känns ofta som en omöjlighet, men no more – kolla in de 20 hetaste singelkillarna just nu på sidan 50 och inspireras till ett fabulous singel­sexliv av vår tjejpanel på sidan 56. Och varför är du egentligen singel? Gör vårt singeltest på sid 48 och få reda på det. Målet må vara att hitta den rätte, att bygga bo och dela liv med. Men låt oss ha fantastiskt kul under tiden!