in

Nu sover jag hellre ensam

SEX och KÄRLEK. ”Jag tror knappast att du kommer för mina gröna ögons skull, för du ringer bara mig
när du är full”. En låt av fantastiska Lena PH rullar i min ipod och påminner mig om en verklighet som var min för inte så länge sedan. En verklighet som gjorde sig påmind förra torsdagen …

Mer

Det är inte helt ovanligt att jag på torsdagar går ut och kör några moves på lämpligt dansgolv. Men just den här kvällen hade jag ätit en stillsam middag i goda vänners lag för att sedan gå hem och lägga mig under täcket med handkräm och bomullshandskar som jag fått i present av chef-Ebba i New York (ni förstår att jag har serious nagelbands-issues om till och med chefen rycker in … ).

Men någon skönhetssömn blev det inte. Pip pip, ”Tja, vad gör du i kväll gumman?”. Ja, inte träffar dig i alla fall tänkte jag, la huvudet på kudden och försökte slumra in. Pip pip, ”Sötis, är du ute i kväll?”. Jag måste anta att min ljuva stämma i VR:s radioreklam på The Voice hade hörts på diverse förfester, eller något, och att de därför kommit och tänka på mig (även om jag är charmig som satan, så har jag faktiskt inte så här många beundrare varje kväll). Så här fortsatte det nämligen – varvat med ringningar och sluddrande meddelanden – fram till morgonkvisten då hetsen avslutades med den charmanta inviten ”Efterfest för två?”. No thanks.

För två år sedan hade jag nappat. Jag hade offrat min sömn och självrespekt för att få vara någon nära. För ett och ett halvt år sedan hade jag blivit smickrad och veckan efter hade det varit jag som stått för telefonaktiviteterna …
Men för ungefär ett år sedan bestämde jag mig för att det var nog. Jag satte punkt för eran med relationer som gick ut på att ses ute och, antingen per automatik eller efter något opersonligt och taffligt smicker, åka hem ihop. Varje helg. Även om det många gånger var jag som var den pådrivande gav det inte mycket i längden. Två människor i total avsaknad av ömsesidig respekt, som det är helt naturligt för att bara skiljas åt efter en gemensam natt – och bara anta att man nästa helg kommer att ses igen och proceduren blir precis likadan. Det var kul ett tag, absolut. Men ingen hållbar konstellation direkt.

Nej, jag bestämde mig för att sätta mer värde i mina relationer, att vara med människor jag respekterar – och som respekterar mig. Och det gick … okej, faktiskt (något litet återfall får man ju räkna med).
Jag vet att vi är många som befunnit oss i sådana här mer eller mindre destruktiva ”kk”-förhållanden (jag gillar inte ordet ”kk”, men ”alltid åker hem tillsammans men inget mer”-förhållande blir väldigt långt och krångligt), och jag vet att det kan vara otroligt svårt att bryta mönstret. Hur vet man när det är dags att sluta? Hur gör man? I nästa VR skriver vi om detta alltför vanliga fenomen.
Åh, nu kommer min nya favorit Lena-låt: ”Jag har blivit försiktigare nuuu! Oh, ooh. För nu så sover jag hellre ensam än med diiig!”.
Och du, bara för att du sover ensam betyder det inte att du inte kan njuta. Kolla in bästa, snyggaste och skönaste sexleksaker som du smidigt kan shoppa på nätet på sidan 56 i nya numret som är ute nu.