in

Kanal 5 borde skämmas – för sitt kvinnohat och tjatsex

irenapozarbeta

Att dokusåpor rent allmänt har en kass kvinnosyn vet alla. What else is new, liksom? Men det finns grader i helvetet. Och i ”Ex on the beach” har det blivit riktigt varmt. Mer

Ett av ”paren” i programmet, Elin och Nenad, har delat rum och det har varit en pågående diskussion i programmet och bland programmets tittare om deltagarnas ligga eller icke-ligga. I ett klipp som ”Ex och the beach” lagt upp på Youtube ser man hur Elin säger till Nenad att hon inte vill ha sex, samtidigt som han fortsätter tjata och till slut blir arg.

Elin: ”Vi behöver inte ha sex”
Nenad: ”Jo”
Elin: ”Men Nenad, vi behöver inte ha sex”
Nenad: ”Jo, vi ska ha sex”
Elin: ”Jag vill inte längre”
Nenad: ”Varför?”
Elin: ”Därför”
Nenad: ”Varför? Vad gjorde jag för fel?”

Varför-/därför-diskussionen fortsätter sedan. Till slut säger Elin (till en väldigt upprörd Nenad): ”Du kan inte bli arg på mig för att jag inte vill ha sex” varpå han svarar: ”Tror du att jag är din jävla leksak eller?”

Handen upp alla tjejer som befunnit sig i en liknande situation någon gång!

Jag vågar nästan lova att MÅNGA av er som läser det här har varit utsatta för tjat, som ibland lett till sex bara för att få tyst på killen. Alla vet att det egentligen är fel, men det sker ändå. Och det kommer knappast ske mer sällan av att den här typen av scener förekommer på bästa sändningstid, helt okommenterat. Kanal 5, som sänder serien, har till och med lagt på passande ”nu gick det åt helvete”-ljudeffekter när Elin säger nej.

De har inte heller svarat på den kritik de fått eller plockat ner videoklippet. Däremot har man på Ex on the beachs Facebooksida lagt upp ett klipp på Elin och Nenad när de har sex och skrivit: ”Äntligen blev det gupp under täcket”. Åh, vad skönt för Kanal 5 och Nenad att allt tjat ÄNTLIGEN lönade sig.

Skärmavbild 2016-05-13 kl. 3.14.12 em

Tillåt mig att kräkas. Kräkas på Kanal 5, ”Ex on the Beach” och Nenads vidriga syn på kvinnor och sexualitet. Vilka signaler sänder allt det här? Killar lär sig att det är okej att tjata på tjejer som sagt nej och på andra sätt visat att de inte vill ha sex. Att det inte ifrågasätts eller straffar sig på något sätt.

Tjejer i sin tur lär sig att det är svårt att komma undan den här typen av tjat och att det är underhållning när det väl sker. Som tur är visas grymma tjejer som Elin också på TV. Och jag är så sjukt glad att hon säger: ”Om vi ska ligga så är det jag som väljer det och han ska lyssna på mig. Det är jätteviktigt för mig, annars kan han dra”. PREACH!

Alla andra i produktionen kan gräva ner sig.