in

Johanna Nordström: ”Jag gick till Viktväktarna första gången när jag var 12”

kronika johanna nordstrom

KRÖNIKA. VeckoRevyn-medarbetaren Johanna Nordström skriver om vilket helvete högstadiet var, all bantning och självhatet hon känt på grund av omgivningens reaktioner på hennes vikt. Mer

Jag har nog aldrig hatat min kropp så mycket som jag gjorde i högstadiet. Jag redigerade mig smalare på kort för det hade jag googlat fram hur man gjorde. Jag var aldrig med på simningen och jag ljög alltid och sa att skolmaten var äcklig för att jag inte skulle ses som tjockisen som gillade att äta allt.

Jag fick kommentarer av killar i min klass om min kropp. De sa att jag var en ”bred last” och gjorde alltid plats för mig när jag skulle gå förbi. Och det accepterade jag. För så var det ju. Det allra viktigaste var att de skulle tycka att man var snygg.

Jag gick till viktväktarna första gången
när jag gick i sexan

 

Jag bantade till och från. Åt inte kolhydrater ett tag, åt fettförbrännande tabletter, gick på kostschema, drack massa vatten så jag inte skulle bli hungrig, åt frukt på lördagar för ”det var ju godare”. Men det tyckte jag aldrig.

Jag gick till viktväktarna första gången när jag gick i sexan. Då var jag 12 år gammal. Sedan dess har jag bantat till och från.Jag har testat GI, LCHF, räkna points, räkna kalorier. ALLT.

Ibland gick jag ner i vikt. Då var jag glad. Då fick jag bekräftelse hemifrån och från släkt.

”Gud vad du har gått ner i vikt!! Vad fin du är.”

Jag skyller ingenting på min familj eller nära och kära. För vi växer upp och lever i ett samhälle där tjock är fult och fel. De trodde ju att jag ville. Och det ville jag. För jag ville ju se ut som dom andra tjejerna.

Låt en kvinna ha en fucking kropp

 

Jag har gjort allt för att försöka passa in och bli smal. Men idag när jag tittar på gamla foton så förstår jag hur jävla dåligt jag egentligen har mått. Ett jävla helvete har det varit. Och vissa dagar är det fortfarande ett helvete. För hjärnspökena sitter fast så starkt och ibland kikar de fram.

Jag önskar ingen ung person att få leva med det självhatet som jag gjorde. Och därför ber jag ALLA er stora bloggare/youtubers/influencers att ALDRIG promota dieter. Snälla. Så jävla svårt är det faktiskt inte. Jag vill inte veta om er jävla sallad och tomat-diet ena veckan och juicer den andra.

[adSpace placement=”auto”]

Jag vill inte veta hur onyttigt det är att äta godis mitt i veckan eller hur mycket kalorier ni har bränt på gymmet idag. Håll det för er själva. Ni pratar om att det är så viktigt att prata om psykisk ohälsa men GUESS WHAT ni skapar den.

Idag mår jag till och från bra. Jag trivs oftast med mig själv. För idag har jag ett eget liv. Och varje dag pekar jag ”fuck you” till killarna i klassen som någonsin tog sig rätten att kommentera min kropp.

Låt en kvinna leva. Låt en kvinna vara. Låt en kvinna HA EN FUCKING KROPP.

 

Just nu får du ett komplett kit med mineralsmink när du börjar prenumererar på VeckoRevyn. Kolla in hur du får den bästa glowiga looken med produkterna här:


Klicka på bilden för att komma till erbjudandet!

Nr5_700x350_Mineralsmink

Följ oss på Instagram och Snapchat för pepp, inspiration, tävlingar, backstage-häng och hacks!

Klicka på Instagram-ikonen för att följa oss där, och scanna av spöket eller skärmdumpa det för att följa oss på Snapchat!

instagram-snap-folj-oss