in

Den stora gåtan: Hur TÄNKER han?

4av8tico4m7gkvw4
index.xml

Välkommen till nya VR – ett nummer med extra mycket sex och kärlek! Världen mest diskuterade ämnen? Det sägs så.

Mer

Närmare statistik över vad som är den mest diskuterade frågan bland oss tjejer finns inte, men jag vågar mig på en vild gissning: det stora mysteriet – hur tusan tänker han? En gåta vars efterlängtade lösning borde belönas med Nobelpris i samtliga kategorier, rakt av.
Dessvärre ser det inte speciellt ljust ut för någon att kamma hem en sådan storslam. Inte ens VR:s egen sexexpert Hannah har svaret, trots att hennes kloka, ärliga resonemang ofta hamnar nära sanningen.

För egentligen handlar ju alla långa, kvasi-analyserande söndagssnack om dejting, hångel och pojkvänners do’s and dont’s om en enda sak – hur tänker han? Girlpower i all ära, men vi vill faktiskt veta! För vad har det för effekt att vara ”hard to get” om han inte ens tänker på en? Då blir det liksom ganska … tyst.

Vad rör sig i hans huvud? Blir han lika fånigt glad när han får ett sms från mig, som jag när det kommer ett från honom? Vad menar han med allt det här? Vad vill han med mig?
Hur tänker han om oss, innan han somnar? Betydde det något för honom den där kvällen, trots att klockan var fem på morgonen och vi stod och frös utanför min port utan att säga något vettigt alls?
Hur tänker han på henne? Gör han det fortfarande? Jämför han oss? Är hon roligare, smartare och sötare? Tycker han verkligen det? Och varför i hela världen hör han då ens av sig, om han ändå inte verkar vilja träffas?

Vi tar också upp det omdiskuterade KK-förhållandet i VR nummer 10. Om man ens kan kalla det ett ”förhållande”? Jag är tveksam. Många hävdar att det visst kan vara givande, härligt och bekymmersfritt ”om det är på lika villkor”, men till denna dag har jag (tyvärr) inte hört en enda tjejkompis som har varit ärligt nöjd och glad över den struliga, nattliga relationen med – i nio fall av tio – sin hopplösa badboy.
Och slutet slår aldrig fel: det slutar med svek, förnedring och alltför många idiotiska sms som man aldrig borde ha skickat. Som sedan övergår i ett enda stort ”Hur KUNDE jag?”-förakt. Med ett hemligt stygn av irritation över att allt blev pannkaka. Och att det var jag som skickade sista sms:et. Allt för en kille som inte ens tycks bry sig.

Som absolut inte var värd det (det sa ju alla från början -– men det måste väl också vara ytterligare en världsomspännande gåta, varför man inte lyssnar bättre på smarta tjejkompisar?).
Men vad vet jag, kanske var det han som trodde att jag inte brydde mig. För jag vet ju inte hur han tänker? Så många snurriga frågor, så få svar.
En tröst när du befinner sig i värsta sortens frågeteckentäta dimma är att det, oftare än du tror, rör sig samma tankar i hans huvud. Som i förra veckan, när jag fick höra att ”det inte är så lätt att läsa dig heller”. Jag blev så förvånad att jag inte visste vad jag skulle svara. Kall och hård har jag väl fått förut, men svårläst? Mitt uteblivna svar gjorde nog dessvärre inte saken bättre.
Well, en sak är i alla fall säker: uppfinningen som gör att killar kan läsa hur vi tjejer tänker, den hoppas jag att vi slipper se så länge jag lever … 

PS. I nästa nummer ger vi dig extra mycket härligt sommarmode. Solglasögon, strand-stilar och festivalmode (och stor festival-guide!). Till dess så ses vi i bloggen på veckorevyn.com, där får du
modenytt, kändisnyheter, trendtips och heta snackisar varje dag. Missa inte det!