in

Kissie: ”Jag är en bra förebild”

veckorevyn festar med kissie 1
Kissie med bloggande killkompisen Amir Akrouti.

VeckoRevyns omslagstjej Kissie tycker till om kritiken mot sin omtalade blogg.

Mer

I det nya numret av VeckoRevyn har Hanna Fridén skrivit en debattartikel om hur bloggande tjejer tvingas leva upp till krav om att vara duktiga förebilder. Vi passade på att fråga veckans omslagstjej Kissie, som ofta får kritik för att vara en dålig förebild, om hennes syn på saken.

Kissie, du blir ofta anklagad för att vara en dålig förebild. Vad känner du själv att du är för förebild?

– Jag är en bra förebild på det sättet att jag vågar sticka ut. För att man ska kunna säga det man vill utan att folk blir rädda.

Men mycket av det du skriver provocerar många. Förstår du att folk ser dig som en dålig förebild?
– Jo, jag kan förstå att jag ses som en dålig förebild. Om jag hade sett mig själv i ett annat perspektiv, exempelvis om jag inte hade skrivit bloggen utan istället läst den, hade jag säkert tyckt att den som skrev det var en dålig förebild.  Men jag tycker att man måste få bort att en bloggare måste vara en förebild. Vi bloggare har inte skrivit på något papper om att vi måste vara goda förebilder. Det har bara blivit så att folk tycker att vi ska vara det. Men i mitt fall så har jag i alla fall inte blivit känd för att vara någon bra förebild.

Kissie tillsammans med killkompisen Amir

Kissie tillsammans med killkompisen Amir

Hur känns det då att bli jämförd med bloggare som kämpar för att vara förebilder?
– Vi människor jämför alltid, exempelvis så jämför man mig med Blondinbella. Men jag måste säga att jag blir rädd när jag ser hennes blogg. Hon måste hålla tillbaka så himla mycket för att vara en god förebild. Jag vill inte att folk ska säga att jag har ändrat mig för att jag ska bli en bra förebild. Det är inte det jag vill uppnå. Jag har startat och fortsatt driva fram den här bloggen genom att vara den jag är. Jag har velat få läsare och ibland har jag provocerat väl mycket för att få det, men jag har lyckats!

Den senaste tiden har du tonat ned din attityd. Varför?
– Jag vill vara mig själv och den elaka attityden var inte mig. Men även för att företag som jag jobbar med inte ska bli så sura. Jag har inte gått och blivit en ”god förebild”, men är inte lika elak som förut.