in

Kim Kardashian i kritikstorm efter kampanjbild – anklagas för blackface

kim kardashian blackface

Kim Kardashian avslöjade under tisdagen att hon nu satsar på skönhet och makeup – och det dröjde inte länge innan kritiken kom. Mer

Kim Kardashian West följer i lillasyster Kylie Jenners fotspår och ger sig in i skönhetsbranschen. Under tisdagen berättade hon att satsningen heter KKW Beauty och enligt hemsidan lanseras produkterna redan den 21 juni. Med tanke på Kims inflytande när det gäller skönhetstrender och hur många som ser upp till henne möttes beskedet av jubel, men det dröjde inte länge förrän också kritiken kom.

Under onsdagen la Kim Kardashian West upp en kampanjbild på Twitter för att promota första släppet på KKW Beauty, ett contour- och highlight-kit. På bilden är Kims hy mörkare än vanligt och många menade att det hon gör är att använda blackface, fast i sminkform.

”Svarta kvinnor blir tillsagda att bli ljusare. Samtidigt tillbringar Kim hela sin karriär med ett ständigt blackface och får beröm för sin skönhet”, skriver en Twitter-användare.

[adSpace placement=”auto”]

Som vanligt var det också många som kom till Kims försvar. En del menade att hennes armeniska påbrå gör henne naturligt mörk, medan andra hävdade att det var hennes contour som fick henne att se så mörk ut.

Det här är inte första gången Kardashian/Jenner-familjen får kritik för cultural appropriation (kulturell appropriering), det vill säga att en person från en kultur använder saker/attribut som ursprungligen är kopplat till en annan kultur. Ofta handlar det om att vita och priviligerade människor anammar sådant som svarta genom tiderna fått kritik för eller setts ner på för att ha använt, till exempel dreads eller cornrows. Bland annat har Kylie Jenner fått kritik för sina frisyrer där hon haft just små inbakade flätor, alltså cornrows.


Kolla in vår tutorial för att få till den perfekta glowiga looken (genom att använda mineralkittet som just nu finns som premie!)

Klicka på bilden för att ta del av det grymma erbjudandet!

ecommerce_700x350_Mineralsmink