in

Kenza: ”Jag började gråta när jag övade på mitt bröllopslöfte”

kenza klanning

Ända sedan Aleks friade till Kenza på hennes 25-årsfest så har vi följt deras bröllopsplaner med spänning och sett fram emot den stora dagen. När VeckoRevyn träffade Kenza pratade vi om känslostormar, bridezillas och bröllopsresor. Mer

Hur snabbt efter att ni hade förlovat er började ni prata om bröllop?
– På en gång!

Har du alltid velat gifta dig?
– Jo, men det är klart. Jag och Aleks har ju varit tillsammans väldigt länge och jag har alltid känt att det är honom jag ska gifta mig med. Det är klart att jag har drömt om dagen.

Kommer du bli en bridezilla?
– Nej, eller jag vet inte. Jag vet verkligen vad jag vill ha, och jag vill ha det exakt så som jag vill ha det. Men jag tror inte att jag kommer bli galen och skrika på folk liksom. Vi är ute i god tid. Det är ingen stress än så länge. Vi har hjälp från en bröllopsplanerare, så jag tror inte att jag kommer bli så himla galen. Då är det kanske snarare bröllopsplaneraren som blir det, haha.

Kommer det vara stort eller litet?

– Jag har aldrig riktigt förstått vad som räknas som stort och vad som räknas som litet? Men vi kommer ha ungefär 120 gäster, så det är väl mittemellan kanske. Vi har valt att ha bröllopet från fredag till söndag, för att dra ut på det så länge vi kan.

Och Ida Sjöstedt ska göra din klänning!

– Ja, det kändes bara självklart att Ida Sjöstedt skulle göra den. Hon är ju bäst på att få en att känna sig som en prinsessa, och det är ju det man vill på den här dagen. Det ska bli jättekul att göra den tillsammans med henne, men vi har inte börjat än.

Hur vill du att bröllopsklänningen ska se ut?

– Jag provade massa klänningar i slutet av augusti för att se hur jag ser ut i bröllopsklänningar, för det vet man ju inte. Och jag hade en idé innan om att klänningen skulle vara enkel och lite bohemisk, inget stort och en enkel kjol. Men efter att ha provat klänningar känner jag bara att jag inte alls vill ha något enkelt! Haha! Jag ska vara en prinsessa! Jag har en bild i huvudet om hur jag vill att den ska se ut, men det handlar såklart mycket om vilken slags spets vi hittar och så.

[adSpace placement=”auto”]

Kenza och Aleks är förlovade
Kemza och Aleks. Fotograf: Linda Alfvegren.

Har ni redan nu pratat om bröllopsresa?
– Nja, lite grann. Vi har planerat att åka till Mexiko någon gång, så det kanske blir det. Men vi har också pratat om att köra en roadtrip genom hela USA. Men då krävs det nog några veckor och det vet jag inte om vi kommer ha. Jag skulle gärna ha något typiskt bröllopsresigt som en vattenbungalow på Maldiverna, men Aleks skulle aldrig gå med på det.

Varför inte?
– Det skulle vara för tråkigt och för dyrt för honom. Han vill göra saker och inte bara ligga på en strand.

”Jag är en gråtperson”

Tror du att du kommer gråta?
– Ja! Jag är verkligen en gråtperson. Det var någon gång där jag bara skulle öva lite på mitt bröllopslöfte, som jag ska säga under vigseln, och då började jag gråta. Jag stod och diskade och övade för mig själv och började gråta. Jag vet inte hur det ska gå på bröllopet alltså. Eller så blir det helt tvärtom? Att jag inte alls blir blödig? Man vet ju aldrig.

Kommer dina brudtärnor att gråta?
– Jag ska ha sex brudtärnor, och hälften kommer nog gråta. Den andra hälften kommer inte göra det, haha. Redan första gången jag provade bröllopsklänningar började ju några gråta, så det kommer nog bli en del tårar.

Vad har ni för budget?
– Jag tänker inte säga någon siffra, men vi har en rimlig budget. Vi håller på och renoverar nu också, så det får inte skena iväg allt för mycket.

Är det viktigt att det är bra mat?
– Ja, eller det är framför allt viktigt att det är mycket! Både mat och dryck! Det ska vara en stor fest liksom! Och då är det ju viktigt att alla har det bra och att alla har kul!

Finns det något moment under dagen du kommer vara nervös inför?
– Själva vigseln tror jag. För att jag tycker det är lite jobbigt att stå i centrum och när alla tittar på en, och det kommer jag ju verkligen att göra där. Då kan jag tycka att det är lite jobbigt att prata inför folk som tittar på en. Så det är jag lite nervös över. Men samtidigt är det ju bara personer vi känner, det är vänner och familj, så det borde vara lugnt.