in

Katherine Heigl: Jag har aldrig känt mig snyggare

pa smallen
"Jag har aldrig känt mig snyggare"

Innan rollen som Izzy i ”Grey’s Anatomy” var hon en tv-skådis bland många andra.
Sedan blev hon superstor. Nu gör Katherine Heigl sin första miljonproduktion där hon spelar något så ovanligt som snygg OCH rolig. VeckoRevyn har träffat skådespelerskan i Los Angeles.

Mer

När vi träffas på lyxhotellet Casa Del Mar i Los Angeles är det inte en totalmejkad superstar som stiger fram för att hälsa.
Tvärtom. Katherine Heigl (uttalas ”Hajgel”) har en enkel topp och jeans. Make-upen är lätt och naturlig, men hon ser ändå fantastisk ut. Håret är uppsatt, luggen faller snett över pannan hela tiden. Ibland försöker hon sätta den bakom örat men den ramlar fram igen när hon skrattar. Hon har lite rouge och en perfekt beige ögonskugga som framhäver hennes bruna ögon.

Vad gör du för att se så bra ut?

– Sömn och vatten! Men mest en sund livsföring. Det finns inget som slår det, svarar Katherine.

”På smällen” (se trailern här) handlar om ett taffligt one-night-stand som resulterar i graviditet. Hennes rollfigur Alison är smal, snygg och har ett perfekt jobb som programledare på nöjeskanalen E! Killen hon råkar få ihop det med en blöt kväll är en knubbig slacker utan jobb (spelas av Seth Rogen, ”40-year-old virgin”).
– Seth är så himla rolig, säger Katherine och skrattar så att hela den perfekta tandraden syns. Han och hans gäng är underbara, jag brukade alltid springa och leta efter dem mellan tagningarna bara för att få skratta lite. De är totalvulgära men man kan inte låta bli att garva, säger hon.

Anne Hathaway skrev på för rollen men valde att hoppa av på grund av ”konflikter”? Ryktet säger att Anne inte klarade sexscenerna, och att killarna inte tyckte att hon var tillräckligt rolig. Ett tag var Lindsay Lohan också påtänkt, men droppade ur.

Katherine är väldigt smal och vältränad men ombads ändå att gå ned sex kilo inför rollen som Alison.
– Vi tyckte att det skulle vara roligare om min rollfigur var sådär superperfekt först innan hon blir stor, gravid och uppsvälld.
Men du är ju redan smal?
– Kanske. Men inte så smal.
Hur gick du ned sex kilo?
– Jag tränade regelbundet med personlig tränare och försökte äta bättre. Varje dag belönade jag mig  med en fjärdedels munk. Inte en halv, inte en tredjedel utan en jätteliten fjärdedel. Det höll mig nöjd och glad, och sockersuget försvann. Det var faktiskt bra för mig att träna så hårt för det har blivit mer en livsstil för mig nu. Idag är det ett val jag gör, att äta bra och träna, inte på grund av press från filmbolaget. Jag har faktiskt aldrig varit mer nöjd med mitt utseende än jag är nu … vilket är trevligt.
Vad tränar du?

– Work-out i 45 minuter tre gånger i veckan. Dels jobbar jag med vikter och dels koncentrerar mig på hög puls.

Katherine började sin karriär som modell. Filmgenombrottet kom med ”Under belägring 2” (1995) mot Steven Seagal. Allt förändrades när hon fick rollen som Dr. Izzie Stevens i ”Grey’s Anatomy”. Serien har gjort henne världskänd och otroligt förmögen. Tidigare i år orsakade Katherine höjda ögonbryn när hon begärde rejäl löneförhöjning på ett sexsiffrigt belopp… Som hon inte fick. En talesperson sa till tidningen People att ”Katherine blev besviken och sårad över att producenterna inte värdesätter henne lika högt som hennes medspelare Sandra Oh och Isiah Washington.
– Jag skämdes när hela historien kom ut i media, säger Katherine. Jag tycker inte att man frågar vad människor tjänar, det är privat. Jag trodde att diskussionen skulle hållas bakom stängda dörrar. Jag vet inte än i dag hur det kom ut.
Det blev en stor grej. Varför blev det så, tror du?
– Det säljer väl tidningar. Det verkar som om folk vill att andra människor som råkar vara kända ska må dåligt, misslyckas och skiljas. Det är tråkigt eftersom alla mår dåligt ibland. Jag har slutat läsa skvallertidningar. Jag gillar att kolla på bilder av kändisar men jag ogillar vad de står för.
Hur bekväm är du med att vara kändis egentligen?
– Ganska bekväm, måste jag ändå säga. Jag hade väldigt kul när jag spelade nöjesreporter, men skulle inte vilja ha det som ett jobb. Jag är nämligen urusel på att ställa frågor. Jag avundas inte dig just nu, säger hon och skrattar.

av Caroline Hainer

Katherine Marie Heigl
Ålder: 28
Familj: Fyra syskon. En bror (Jason) dog i en bilolycka när Katherine var 15 år.
Pojkvän: Förlovad med musikern Josh Kelley, gifter sig 23 december i år.
Aktuell: Som Alison i romantiska komedin ”På Smällen”, på bio nu.