in

Kanye West upprör (igen) med kravet på sina modeller till Yeezy-visningen

Kanye West New York Fashion Week
Bulls

Snart är det dags för en av modevärldens viktigaste händelser, New York Fashion Week. Någon som vill ha sin del av rampljuset är Kanye West som nu skapat ilska och förvirring på Twitter efter sitt utannonserade krav på modellerna. Mer

Kanye West förväntas presentera sin Yeezy season 4-kollektion på New Yorks modevecka den 7 september, även om inget är bekräftat än (i klassisk Kanye-anda). Igår la världsartisten/designern upp denna tweet med kravet för modeller som vill ansöka till visningen:

 

Tweeten lyder ”Multiracial women only”, vilket Twitter-världen reagerat hårt på. Inget vet säkert vad West menar med uttalandet, men många tolkar det som att han exkluderar svarta modeller. Detta har folk uttryckt sin ilska över på Twitter:

 

[adSpace]
Vissa menar snarare att det är vita modeller som West utesluter medan andra påstår att det är för tidigt att veta som menas.

 
Kanye Wests tidigare Yeezy-visningar har fått positiv uppmärksamhet för att han valt att lyfta fram kvinnor av olika storlek och etnicitet. Vad West menar med sin tweet återstår att se, men en sak är säker: hans inflytande inom modevärlden är påfallande och vilka val han än tar så kommer Twitter att reagera.