in

Kändisarnas bästa semesterläsning

Det är hög tid för lata dagar på stranden och i hängmattan tillsammans med en spännande bok. Vi har frågat ett gäng sköna kändisar om deras allra bästa boktips.

Mer

Paulina Danielsson, 17, bloggare:2paow

– Jag har två favoriter: Emma Hambergs Linas kvällsbok läser jag helst på stranden, medan Twilight av Stephenie Meyer passar väldigt bra att läsa om kvällarna.

 

Freja Kjellberg, 24, bloggare:1freja

– Min senaste bok som var bra var Jag är wanted av David Larsson. Den var spännande och jag gillar humorn som man förstår sig på mer och mer ju längre in i boken man kommer. Lättläst och skön bok, perfekt att ha med på stranden i sommar!

Daniel Karlsson, 29, artist:1moniker

– Om jagmåste välja så blir det Alkemisten. Läs den så förstår du. Man kan läsa den när som helst egentligen, men på en filt i skuggan en varm dag så mår den nog bäst. Vill du må bra en stund och tänka lite utanför ramarna så kör!

Linda Bengtzing, 37, artist:1bengtzing

– Jag gillar Vredens tid och Nirvanaprojektet av Stefan Tegenfalk. De är lite kluriga och svåra, det gäller att hålla koncentrationen uppe. Men ack så spännande…

 

Hugo Rosas, 21, bloggare:1rosas

– Mitt tips är Jenna Jamesons självbiografi Att älska som en porrstjärna. Grymt underhållande och ärlig. Jag brukar egentligen ha för mycket ADHD för att kunna läsa böcker, men när jag väl började läsa denna bok så kunde jag inte sluta.

Jennifer Åkerman, 22, bloggare:1jennifer

– Min syster Malin rekommenderade Somaly Mams självbiografi De oskyldigas tystnad och jag blev oerhört fascinerad. Somaly var 16 år gammal när hon såldes som prostituerad till en bordell i Kambodja. Hon blev, tillsammans med många andra unga flickor, sexuellt utnyttjad och misshandlad under flera år. En otroligt gripande bok!

Har du tips på riktigt bra sommarläsning? Kommentera gärna!